Matej Tóth bude šéfovať Vojenskému športovému centru!

NETKY.SK • 5 Október 2021, 12:07 • 2 min
Matej Tóth bude šéfovať Vojenskému športovému centru!

BANSKÁ BYSTRICA - Slovenský špičkový chodec Matej Tóth, ktorý ukončil svoju profesionálnu kariéru, vystrieda na čele VŠC Dukla Romana Benčíka.

slovakia

left justify in out

Olympijský víťaz v chôdzi Matej Tóth sa od 1. novembra stane novým riaditeľom Vojenského športového centra (VŠC) Dukla Banská Bystrica. Informovalo o tom Ministerstvo obrany SR. Tóth vystrieda Romana Benčíka, ktorý vo funkcii končí na vlastnú žiadosť

 

img

 

"Je veľmi príjemné prichádzať na túto pozíciu v takejto atmosfére. Teším sa na spoluprácu, budem sa snažiť dať Dukle maximum, čo budem vedieť. Budem sa snažiť uplatniť všetky svoje znalosti a skúsenosti a pomáhať najmä športovcom – vytvárať im tie najlepšie podmienky, pretože oni sú na Dukle tí, pre ktorých sme tu. To je moja najväčšia starosť a najvyšší cieľ," povedal Tóth.

 

img

 

Atlét Tóth je olympijský víťaz z Ria de Janeiro 2016 a majster sveta z Pekingu 2015 v chôdzi na 50 km. Posledné preteky absolvoval 6. augusta 2021 v Sappore na tokijskej olympiáde a následne oznámil koniec svojej aktívnej športovej kariéry.

 

"Mateja Tótha určite netreba špeciálne predstavovať. Dôležité však je, že vo vojenskom športovom centre pôsobí už 18 rokov. Dôkladne teda pozná nielen prostredie, ale tiež problémy a možnosti ďalšieho napredovania z pohľadu športovca ale aj manažmentu. Som presvedčený, že do VŠC Dukla prinesie nový pohľad a ako donedávna aktívny športovec a reprezentant bude dbať tiež na potreby a rozvoj našich športovcov," uviedol minister obrany SR Jaroslav Naď.

 

img

 

Doplnil, že vedenie rezortu ráta s ďalšími posilami v manažmente VŠC Dukla z radov top športovcov. Vo vedení Dukly tak bude pôsobiť napríklad bývalá vodná slalomárka Elena Kaliská.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies