Podľa Lengvarského sa treba ohľadom vakcinácie viac upriamiť na východ Slovenska

NETKY.SK • 11 Jún 2021, 20:58 • 2 min
Podľa Lengvarského sa treba ohľadom vakcinácie viac upriamiť na východ Slovenska

KOŠICE - Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský vníma potrebu zvýšenia zaočkovanosti na východe. Povedal to v piatok popoludní pri návšteve obce Hrašovík, kde prebiehalo očkovanie mobilným vakcinačným tímom Košického samosprávneho kraja (KSK).

slovakia

left justify in out

"Dnes sme si urobili pracovný výjazd na východ Slovenska. Vnímame potrebu zvýšenia percenta zaočkovanosti, osobitne v týchto regiónoch. Tak som sa prišiel pozrieť osobne a stretol som sa s ľuďmi, ktorí to očkovanie organizujú, a zisťoval, v akom smere im môže ministerstvo pomôcť," uviedol minister Lengvarský.

 

img

 

Ako ďalej dodal jedným s problémov je dodávanie vakcín do regiónov, predpokladá však, že s nábehom očkovania u všeobecných lekárov sa systém zrýchli.

Podľa predsedu Košického samosprávneho kraja Rastislava Trnku bude veľkou výzvou očkovanie v marginalizovaných rómskych komunitách.

 

"Bude tu potrebný individuálnejší prístup a špeciálny druh komunikácie. Budeme musieť v každej obci či osade komunikovať s tými správnymi ľuďmi, aby tí vedeli šíriť tu správnu informáciu, keďže tam je to založené na dôvere."

 

img

 

"Marginalizované rómske komunity sú také, že sa dajú zaočkovať buď všetci, alebo nikto, a zatiaľ to vyzerá tak, že sa nechcú očkovať,“ uviedol Trnka.

V pondelok 7. júna začal KSK s očkovaním seniorov v obciach prostredníctvom očkovacieho autobusu a prvou zastávkou bola obec Sady nad Torysou.

 

img

 

Okrem očkovacieho autobusu pokračuje Košický samosprávny kraj aj v očkovaní prostredníctvom mobilných vakcinačných tímov. Tie podávajú vakcíny vždy na jednom vopred určenom mieste v obciach a mestách, prevažne v kultúrnych domoch, telocvičniach či na obecných úradoch.

 

img

 

Na očkovanie prostredníctvom mobilnej očkovacej služby sa doposiaľ prihlásilo takmer 300 obcí a miest Košického kraja, ktoré zaregistrovali na očkovanie 11-tisíc obyvateľov.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies