Sýrske pozemné sily s podporou ruského letectva zaútočili neďaleko Homsu

NETKY.SK • 16 Október 2015, 10:15 • 2 min
Sýrske pozemné sily s podporou ruského letectva zaútočili neďaleko Homsu

BEJRÚT - Sýrske pozemné jednotky podporované ruskými vzdušnými silami spustili vo štvrtok rozsiahlu ofenzívu v stredosýrskej provincii Homs, v ktorej viacero oblastí ovládajú vzbúrenci bojujúci proti režimu prezidenta Bašára Asada. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na sýrske médiá.

slovakia

left justify in out

"Naše ozbrojené sily podporované leteckými útokmi a delostrelectvom spustili rozsiahlu ofenzívu na veliteľstvo teroristov v mestách Talbísa a Tajr Malla, ležiacich severne, respektíve severovýchodne od mesta Homs," uviedla sýrska štátna televízia s odvolaním sa na nemenovaný armádny zdroj, podľa ktorého vládne sily zničili sklad zbraní a dve vojenské veliteľstvá v oblasti ovládanej "teroristami", čo je termín, ktorým predstavitelia sýrskeho režimu označujú vzbúrencov.

 

Ľudskoprávna organizácia SOHR so sídlom v Londýne uviedla, že vládne sily mierne postúpili na severnom okraji Homsu. Podľa SOHR pri náletoch ruských vzdušných síl na vzbúrencami ovládané oblasti neďaleko Homsu, kde stále prebiehajú prudké boje, zahynulo najmenej desať ľudí vrátane šiestich vzbúrencov.

 

Ruské vojenské lietadlá uskutočnili vo štvrtok v okolí Homsu najmenej 15 náletov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies