V ČR sprísnia opatrenia. "Treba, aby všetci uverili, že COVID zabíja," hovorí Babiš.

NETKY.SK • 17 November 2021, 15:48 • 2 min
V ČR sprísnia opatrenia. "Treba, aby všetci uverili, že COVID zabíja," hovorí Babiš.

PRAHA - Pandemická situácia je podľa končiaceho českého premiéra Andreja Babiša (hnutie ANO) kritická. Vládny kabinet sa preto vo štvrtok chystá schváliť sprísnenie opatrení.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Od pondelka 22. novembra bude bezinfekčnosť možné preukázať len očkovaním alebo potvrdením o prekonaní choroby – testy už nebudú uznávať. Napísala o tom v stredu na svojej webovej stránke Česká televízia. "Zavedieme tzv. bavorský model. Bude zavedený z nedele 21. na pondelok 22. novembra. Od tohto času budú pre služby, hromadné akcie a ďalšie uznávané iba očkovanie a ľudia, ktorí prekonali COVID. Rušia sa úplne samotesty," povedal v stredu Babiš Českej televízii, ktorú zmonitoroval spravodajský server Novinky.cz.

 

img

 

Prečítajte si tiež: Odborníci navrhli prísnejšie obmedzenia. Smerujeme k humanitárnej kríze!

 

Končiaci kabinet už podľa neho nemôže na nič čakať. "Situácia je kritická, najmä v Moravskosliezskom a Zlínskom kraji. Tam končia celé rodiny na jednotkách intenzívnej starostlivosti. Sú to nezaočkovaní. Chcel by som dôrazne požiadať všetkých, aby sa očkovali. Neočkovaní majú takmer deväťkrát väčšiu šancu mať ťažký priebeh a zomrieť," priblížil Babiš. "Treba, aby všetci uverili, že covid zabíja. Očkovanie je jediné riešenie," doplnil český ministerský predseda svoje slová apelom na občanov.

 

 

Uznávanie negatívnych antigénových a PCR testov po novom teda už platiť nebude. Jedinou výnimkou budú testy vykonané zdravotníkmi v zdravotníckych a sociálnych zariadeniach. "Budú sa uznávať len antigénové cesty v zdravotníckych a sociálnych zariadeniach, kde to odoberajú zdravotníci," doplnil v Českej televízii Babiš, citovaný Novinkami.cz, on-line magazínom denníka Právo.

 

Možno vás zaujme: Česko oslavuje 17. november. Babiš kládol kvety ráno, aby sa vyhol demonštrantom

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies