Vyberte si okuliare, ktoré splnia svoj účel a zároveň v nich budete štýloví

NETKY.SK • 14 December 2020, 10:10 • 2 min
Vyberte si okuliare, ktoré splnia svoj účel a zároveň v nich budete štýloví

Nosenie okuliarov je dnes už bežnou záležitosťou na rozdiel od času, kedy sa ľudia hanbili okuliare nosiť. Či ide o dioptrické alebo slnečné okuliare, je dôležité, vyberať podľa typu a tvaru našej tváre, veľkosti rámov a svoju úlohu zohráva aj náš štýl, ktorý preferujeme. Súčasný trh s okuliarmi ponúka rôzne modely, typy, značky okuliarov, a preto je niekedy ich výber ťažší. Poradíme vám, ako si pomôcť pri výbere tých správnych okuliarov a čo všetko je potrebné vziať do úvahy.

slovakia

left justify in out

Vyberáme dioptrické okuliare

Každý majiteľ či majiteľka dioptrií vie, že ich výber je veľmi dôležitý, pretože okuliare už dávno neplnia iba praktickú funkciu – pomáhajú nášmu zraku, ale sú štýlovým a dizajnovým doplnkom, ktorým vyjadrujeme svoj imidž.

 

img

 

Pri výbere dioptrických okuliarov treba vziať do úvahy fakt, ktorým je tvar našej tváre. Vieme, že existujú rôzne tvárové typy a nie každému pasujú rovnaké dioptrické rámy. K okrúhlym tváram sa budú hodiť hranaté rámy alebo polorámové okuliare. Oválne rámy sú zasa ideálne pre hranaté tváre, pretože značne zjemnia čeľusť. Ak stojíte pred otázkou, akú značku okuliarov si vybrať, dobrým tipom by mohli byť pre vás zaujímavé a štýlové okuliare Fendi, ktoré ponúkajú kvalitu za rozumnú cenu.

 

Výborná ochrana pred slnkom i módny doplnok

Pri výbere slnečných okuliarov je to podobné ako pri výbere dioptrických okuliarov, čo sa týka zohľadnenia tvaru našej tváre. V tomto prípade je však potrebné brať do úvahy základný faktor pri výbere slnečných okuliarov, ktorým je ich ochrana pred UV žiarením.

 

img

 

Slnečné lúče nás vedia potrápiť nielen v lete, ale po celý rok, dokonca aj v zime, keď sú príliš ostré. Z toho dôvodu by sme si mali chrániť svoj zrak slnečnými okuliarmi, ktoré poskytujú UV ochranu až do 400 nm /UV 400/.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona