Prezidentské voľby 2019: Oskar Fegyveres

NETKY.SK • 16 Január 2019, 23:06 • 2 min
Prezidentské voľby 2019: Oskar Fegyveres

BRATISLAVA-Oskar Fegyveres začal zbierať podpisy už 1. júna 2018.Chce byť občianskym kandidátom.

slovakia

left justify in out

Oskar Fegyveres žije dlhodobo mimo Slovenska, má 49 rokov a 2 deti. 

Vyštudoval v Holešove – študoval Strednú odbornú školu Pohraničnej stráže ministerstva vnútra.

 

Oskar Fegyveres nebol politicky aktívny, no mediálne známy je.Verejnosti je známy najmä ako korunný svedok v prípade únosu prezidentovho syna. Oskar sa po 31. Auguste 1995, kedy sa únos odohral, stal svedkom celého prípadu. Neskôr z tohto dôvodu odišiel do cudziny. Na Slovensku mu zostala jediná spojka, prostredníctvom ktorej komunikoval, a tou bol už dnes nebohý kamarát Róbert Remiáš.

img

Potom sa celé roky skrýval v zahraničí a nikto poriadne nevie, čo robil a kde žil. Na Slovensku vystúpil až v roku 2017, konkrétne keď v parlamente došlo ku zrušeniu Mečiarových amnestií a v kinách mal premiéru film Únos. 

 

Už vo viacerých rozhovoroch sa vyjadril, že zo všetkého najradšej by začal žiť normálny život.  Minulý rok bol vypovedať na Generálnej prokuratúre v súvislosti s otvorením vyšetrovania údajnej prípravy jeho vraždy príslušníkmi SIS počas jeho úteku vo Švajčiarsku v roku 1997.

img

 

Svoju kandidatúru oznámil Oskar Fegyveres ako prvému portálu televízie joj Noviny.sk. Oskar Fegyveres začal zbierať podpisy už 1. júna, pretože sa stal občianskym kandidátom, takže aby mohol kandidovať, potrebuje vyzbierať 15 000 podpisov.

 

„Táto myšlienka mi napadla, keď som videl na námestí nespokojných ľudí. Pokúsim sa získať podporu ľudí a aspoň tých 15 000 podpisov, aby som sa mohol volieb zúčastniť.“ Povedal Fegyveres pre daný portál. Takto sa pripojil k ostatným kandidátom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies