DUNA prichádza s finálnym trailerom. Vyrovná sa veľkoleposťou Pánovi prsteňov?

NETKY.SK • 13 Október 2021, 13:23 • 2 min
DUNA prichádza s finálnym trailerom. Vyrovná sa veľkoleposťou Pánovi prsteňov?

Po roku čakania sme takmer na konci. Epické sci-fi Duna z dielne režiséra Denisa Villeneuve malo podľa pôvodných plánov vyjsť 19. novembra 2020, ale premiéra bola už niekoľkokrát odložená. Aktuálne sa hovorí o premiére v slovenských kinách 21. októbra 2021. Vo Francúzsku, Nemecku, Belgicku alebo v Holandsku sa film premieta už od 15. septembra.

slovakia

left justify in out

 Aj s chýbajúcim vydaním v Amerike zarobil film viac ako 100 miliónov amerických dolárov. Zatiaľ sa premieta vo viac než 6 000 kinách naprieč 32 krajinami. Počas pilotného víkendu si Duna zarobila takmer 40 miliónov dolárov a

najlepší úspech zožala v Rusku, Španielsku, Taliansku a vo Francúzsku.

 

Štúdio warner bros. vydáva finálny trailer, ktorý odhaľuje nové scény z filmu Duna. Už samotný trailer je vizuálne dychberúcim počinom s výnimočným hudobným podkladom. Môžete vidieť rozvinutý dialóg medzi Paulom Atreidesom (Timothée Chalamet) a Duncanom Idahom ( Jason Momoa). Trailer odhaľuje legendárne jazdy na piesočnom červovi. Po koronavírusovej pandémiu musí štúdio využiť všetky marketingové zbrane, aby film dostatočne zarobil. Záleží iba na zárobkoch, či uvidíme aj pokračovanie Dune: Part II.

 

 

V roku 1965 spisovateľ Frank Herbert vydal prvú časť vedecko-fantastického románu Duna. Dnes obsahuje séria až 21 kníh, pričom sa knižná franšíza stihla rozšíriť aj do iných médií. Pôvodným materiálom sa inšpirovali aj série Game of Thrones alebo notoricky známe Star Wars. Je veľmi pravdepodobné, že bez jej vplyvu by tieto série zrejme nikdy nevznikli. Duna tak predstavuje niečo veľmi podobné Pánovi prsteňov vo svete fantasy práve na javisku vedecko-fantastickej literatúry. 

 


Na aké herecké obsadenie sa môžeme vo filme tešiť?
Hrajú Timothée Chalamet ako Paul Atreides, Zendaya ako Chani, Rebecca Ferguson ako Lady Jessica, Oscar Isaac ako vojvoda Leto Atreides, Jason Momoa ako Duncan Idaho, Stellan Skarsgård ako barón Vladimir Harkonnen, Dave Bautista ako Glossu Rabban, Javier Bardem ako Stilgar, Josh Brolin ako Gurney Halleck  a mnohí ďašlí.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona