Sviatočný deň sa v Košiciach skončil tragicky, o život prišiel 60 ročný motorkár

NETKY.SK • 6 Júl 2023, 09:00 • 2 min
Sviatočný deň sa v Košiciach skončil tragicky, o život prišiel 60 ročný motorkár

V stredu (5.7.) krátko pred 17.30 hodinou viedol 60 ročný vodič motocykel zn. Honda po Magnezitárskej ulici v Košiciach, v smere od križovatky ulíc Magnezitárska - Želiarska ku križovatke ulíc Magnezitárska - Pri Hrušove.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová. 

 

Podľa doterajších zistení pred zastávkou mestskej hromadnej dopravy na Želiarskej ulici pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky, predným kolesom narazil do obrubníka, potom s motocyklom zišiel z cesty a narazil do dopravného značenia "Priechod pre chodcov" a do betónového pätníka telekomunikačného stĺpa. Motocykel po náraze odrazilo do zaparkovaného vozidla zn. Peugeot Boxer a jeho vodiča z motocykla vymrštilo. Po páde ostal motocyklista nehybne ležať mimo cesty na trávnatom poraste.

 

"Na miesto boli ihneď vyslané záchranné zložky, žiaľ, aj napriek snahe záchranárov sa motocyklistu zachrániť nepodarilo. Zranenia, ktoré utrpel, boli natoľko vážne, že im podľahol," uviedol hovorca. Či bol motocyklista pod vplyvom alkoholu alebo iných návykových látok, bude zisťované pri nariadenej pitve. Počas dokumentovania miesta dopravnej nehody bol prítomný aj znalec z odboru cestná doprava.

Po ukončení obhliadky miesta dopravnej nehody si vec prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polícia Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, ktorý začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Či bola príčinou tragédie vysoká rýchlosť alebo iné okolnosti, bude predmetom ďalšieho vyšetrovania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
KR PZ Košice, Foto: FB Polícia SR - Košický kraj
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies