Volkswagen v USA investuje 800 mil. USD do výroby elektromobilu

NETKY.SK • 14 Január 2019, 20:53 • 2 min
Volkswagen v USA investuje 800 mil. USD do výroby elektromobilu

DETROIT - Volkswagen bude v USA vyrábať nový elektromobil. Koncern ho chce produkovať v závode v Chattanooga. Výška investície predstavuje 800 miliónov USD (698 miliónov eur), uviedla na autosalóne v Detroite nemecká automobilka.

slovakia

left justify in out

Výroba elektromobilu, ktorý bude postavený na platforme MEB, v závode v Chattanooga sa má začať v roku 2022. V závode sa tým vytvorí 1000 nových pracovných miest.

 

Americký prezident Donald Trump tlačí na nemecké automobilky, aby viac investovali v USA. Volkswagen stavia svoj prvý produkčný závod pre elektromobily v nemeckom Zwickau, kde by sa mali začať vyrábať vozidlá na platforme MEB koncom tohto roka.

 

 

Koncern potom začne produkovať elektromobily od roku 2020 aj vo svojich čínskych závodoch v An-tchingu a Fo-šane a od roku 2022 v nemeckých závodoch v Emdene a Hanoveri.

 

(1 EUR = 1,1467 USD)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies