Herec Stanley Tucci rozpráva o role sadistického vraha vo filme The Lovely Bones

NETKY.SK • 20 Apríl 2023, 14:45 • 2 min
Herec Stanley Tucci rozpráva o role sadistického vraha vo filme The Lovely Bones

Herec Stanley Tucci zvykne hrávať kladné postavy, no vo filme The Lovely Bones si zahral chladnokrvného vraha. V nedávnom interview si zaspomínal na túto rolu a priznal, že sa mu ju nehralo celkom ľahko.

slovakia

left justify in out

62 ročný herec má za sebou dekádu filmových titulov, preplnenou hollywoodskymi blockbustermi, no jeden film z nej trochu takpovediac vytŕča. On sám za ňu nie je vôbec hrdý a nemôžme mu to ani vyčítať, keďže ide o rolu sériového vraha Georga Harveyho vo filme The Lovely Bones


Tento film z roku 2009, režírovaný Petrom Jacksonom, sa chváli hviezdnym obsadením vrátane Marka Wahlberga, Rachel Weiszovej a Susan Sarandonovej a bol založený na románe s rovnakým názvom, ktorý vyšiel v roku 2002. Spisovateľka Alice Seboldová napísala desivý príbeh sadistického sériového vraha, ktorý sexuálne napadol a zavraždil najmenej sedem mladých dievčat.

 

img

Stanley Tucci, u ktorého nie sme zvyknutí s hraním záporných rolí

 


Film sleduje Susie, 14-ročné dievča (hrá ju Saoirse Ronan), ktorá bola zavraždená, ale odmieta ísť do posmrtného života, pretože má nedokončené záležitosti. Jej duch stále stráži svoju rodinu a snaží sa odhaliť meno jej vraha.

 

Bola to jedna z najintenzívnejších hercových úloh doposiaľ. Tucci sám považuje rolu sadistického vraha za prvú a aj poslednú. V nedávnom interview s Entertainment Tonight sa otvoril o svojej úlohe Harveyho a odhalil presne, prečo ju už nikdy nebude hrať. Celú vec nazval hrozivou s tým, že to podľa jeho slov: ,,Bol nádherný film ale zároveň aj dosť ťažký zážitok, jednoducho kvôli tej roli. Spýtal som sa Petera Jacksona, že prečo ma vôbec obsadil do tejto role. Snažil som sa z toho vykrútiť, čo je šialené, pretože som potreboval prácu." Na otázku na režiséra, prečo chcel obsadiť Tucciho ako zlomyseľného zločinca, Jackson údajne povedal: ,,Pretože si vtipný." Herec dodal, že bol vybraný, pretože by to nebral vážne alebo by bol príliš dramatický. ,,Trochu by som to zahodil," pokračoval, ,,čo je to, čo musíš urobiť, keď hráš niekoho, kto je taký hrozný, však?


,,Nemôžeš do toho hrať. Potom vieš, že je koniec," dodal. ,,Akože film skončil. Len proste musíš hrať proti tomu." Tucci je už dlho považovaný za jednu z moderných filmových ikon s vystúpeniami v mnohých kritikmi ocenených filmoch. Zažiaril napríklad ako Nigel v komédii Diabol nosí Pradu, ako Caesar Flickerman vo filmoch Hunger Games a tiež aj pri jeho poslednej úlohe Bernarda Orlicka v nadchádzajúcom akčnom Amazon Prime seriáli Citadela. Je jasné, že tento herec je majster svojho remesla nehľadiac na to, akú úlohu hrá.

 

trailer k filmu The Lovely Bones



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies