Svetovým podnikateľom roka 2017 sa stal Murad Al-Katib

NETKY.SK • 12 Jún 2017, 15:37 • 2 min
Svetovým podnikateľom roka 2017 sa stal Murad Al-Katib

BRATISLAVA - Murad Al-Katib, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti AGT Food and Ingredients so sídlom v kanadskej provincii Saskatchewan, sa stal EY Svetovým podnikateľom roka 2017. Uspel medzi 59 víťazmi národných kôl zo 49 krajín sveta, ktorí sa o tento titul uchádzali. Vyhlásenie výsledkov sa uskutočnilo v sobotu 10. júna v Monaku.

slovakia

left justify in out

Firma AGT Food and Ingredients vyrástla od roku 2003, keď ju Murad založil, na najväčší vertikálne integrovaný reťazec pre šošovicu, cícer a hrach. Od roku 2007 sa jej akcie obchodujú na burze, na piatich kontinentoch pre ňu pracuje vyše 2000 zamestnancov a v minulom roku zarobila 1,49 miliardy amerických dolárov (1,33 miliardy eur). Za posledných päť rokov sa jej darí každoročne zvyšovať tržby priemerne o viac než 100 miliónov amerických dolárov. Šošovicu vyváža do viac než 120 krajín sveta, pričom jej podiel na svetovom trhu s touto strukovinou je približne 23 %.

 

"Bolo mi potešením sprevádzať Jozefa Kleina zo spoločnosti Asseco Central Europe, a.s., a držiteľa titulu EY Podnikateľ roka 2016 Slovenskej republiky počas svetového finále súťaže v Monte Carlo. V mene EY by som sa mu chcel poďakovať za skvelú reprezentáciu Slovenska na tomto stretnutí plnom inšpiratívnych osobností," povedal Matej Bošňák, vedúci partner EY na Slovensku.

 

Súťaž Svetový podnikateľ roka (EY World Entrepreneur Of The Year) je najprestížnejším ocenením podnikateľov sveta. Cieľom tohto ocenenia je podporiť činnosť podnikateľov s veľkým potenciálom a oceniť prínos tých, ktorí sú inšpiráciou pre ostatných vďaka svojej vízii, vodcovstvu a dosiahnutým úspechom.

 

Ako prvé a jediné skutočne globálne ocenenie svojho druhu titul Podnikateľ roka oceňuje ľudí, ktorí budujú a vedú úspešné, rastúce a dynamicky sa rozvíjajúce podniky a vyjadruje im uznanie prostredníctvom regionálnych, národných a globálnych súťaží vo viac než 145 mestách a 60 krajinách.

 

(1 EUR = 1,11 USD)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies