Pánske rifle ako montérky aj symboly revolty. Kúpte si jedny v retro štýle

NETKY.SK • 17 September 2020, 13:33 • 2 min
Pánske rifle ako montérky aj symboly revolty. Kúpte si jedny v retro štýle

Pánske rifle, ktoré kedysi slúžili ako montérky, dnes nájde v skrini každý z nás. Nebojte sa preto vykročiť z davu a siahnuť po rifliach v retro štýle. Kúpte si pánske rifle s vyšším pásom a rovnými nohavicami a oživte s nimi svoj šatník.

slovakia

left justify in out

Od montérok k rebelskému hnutiu

Prvé džínové nohavice vznikli pred 140 rokmi pod rukami Jacoba Davise a Levi Straussa, pod ktorými menom sa predávajú dodnes. Zo začiatku pritom pánske rifle slúžili ako montérky amerických zlatokopov, a to predovšetkým pre ich odolnosť a praktickosť. V polovici 20. storočia si ich ale vo filme Rebel bez príčiny obliekol americký herec James Dean a pánske rifle sa doslova cez noc stali symbolom revolty. A keď v nich bola zvečnená aj Marilyn Monroe, bolo vymaľované.

 

Džíny, rifle, texasky alebo kovboské nohavice?

O denimových nohaviciach sa najčastejšie hovorí ako o džínach. Vyplýva to z názvu farbiva „bleu de Genes“ alebo janovská modrá, ktorá sa používala k farbeniu denimu. V Španielsku sa pre nich vžilo označenie kovbojské nohavice a u nás na Slovensku sa stretnete aj s texaskami, podľa amerického Texasu a jeho kovbojov, tak s rifľami, podľa talianskej značky, pod ktorou u nás boli od 70. rokov dostupné.

 

Vystúpte z davu s retro pánskymi rifľami

Každá z nás vlastní až päť párov riflí. Nosíme ich do práce, do divadla aj na výlety. Vidieť v nich môžete dokonca aj hollywoodske hviezdy a najvyšších štátnikov. Aby ste nesplynuli s davom, inšpirujte sa módnym trendom a kúpte si pánske rifle v retro štýle.

 

Návrat do minulosti

Pri kúpe nových riflí sa nebojte investovať do kvalitného modelu. Vďaka tomu vám vydržia aj niekoľko rokov bez toho, aby sa to podpísalo na ich vzhľade. Medzi nesmrteľnú klasiku patria pánske texasky Wrangler so zvýšeným pásom a rovným strihom nohavíc. Krok vedľa neurobíte ani v prípade riflí značky Lee Cooper s piatimi praktickými kapsami pre všetky vaše nevyhnutnosti. Hľadáte predovšetkým pohodlie? Potom siahnite po pánskych rifliach Rockford, ktoré sa vyrábajú aj v nadmerných veľkostiach.

 

Vyberať pánske rifle môžete aj z pohodlia domova. Stačí sa inšpirovať hodnotením ľudí na Heureka.sk a ich najobľúbenejšími produktami. Navyše pre zákazníkov z Čiech sú pánske rifle k dispozícii na portáli Heureka.cz.

 

Na Heureke máte k dispozícii aj recenzie ľudí, ktorí si rifle objednali pred vami. Budete tak vedieť, na čo si pri výbere dávať pozor a aké nohavice sa skutočne vyplatí kúpiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona