Rusko dočasne zakáže vstup všetkým Číňanom

NETKY.SK • 19 Február 2020, 7:14 • 2 min
Rusko dočasne zakáže vstup všetkým Číňanom

BERLÍN - Rusko sa rozhodlo dočasne zakázať vstup na svoje územie všetkým občanom Číny.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je "zhoršujúca sa epidemiologická situácia" v Číne v súvislosti s novým koronavírusom, ktorým sa od decembra nakazilo v celom svete, ale predovšetkým v Číne, už vyše 73-tisíc ľudí.

 

Preventívne opatrenia Ruska

O preventívnom opatrení Ruska, ktoré bude platiť až do odvolania, informoval v utorok ruský premiér Michail Mišutin. Zákaz vstupu na územie Ruska pre občanov Číny začne platiť vo štvrtok presne o polnoci moskovského času (v stredu o 22:00 stredoeurópskeho času).

 

 

Karanténna loď
V Rusku sa zatiaľ objavili tri prípady nakazenia sa chorobou COVID-19, ktorú nový konornavírus spôsobuje. Ide o dvoch Číňanov, ktorí boli v Rusku hospitalizovaní, a jedného Rusa, ktorý sa nakazil na lodi Diamond Princess. Tá momentálne kotví v Japonsku a tamojšie úrady ju dali do karantény.

Rusko v posledných dňoch preventívne hospitalizovalo stovky ľudí, ktorí sa vrátili z Číny. Obmedzilo aj dopravu s touto krajinou, úplne prerušilo železničné spojenie s Čínou aj Severnou Kóreou a zatvorilo hranice s Čínou aj Mongolskom.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona