Švédska automobilka Volvo zvýšila v marci predaj áut o takmer desatinu

NETKY.SK • 5 Apríl 2023, 14:30 • 2 min
Švédska automobilka Volvo zvýšila v marci predaj áut o takmer desatinu

Štokholm - Švédska automobilka Volvo Cars oznámila za minulý mesiac zvýšenie predaja vozidiel o takmer desatinu, keď výsledky podporili trhy USA a Európy. Dopyt na nich dokázal vykompenzovať aj pokles predaja na významnom čínskom trhu.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť, ktorú kontroluje čínska firma Zhejiang Geely, v stredu uviedla, že v marci predala celkovo 63.132 áut. Oproti rovnakému mesiacu minulého roka to predstavuje rast o 8 %.
Na čínskom trhu síce predaj klesol o 6 % na 11.608 vozidiel, túto stratu však vykompenzoval vývoj v Európe a USA. V prvom prípade sa predaj áut firmy Volvo zvýšil o 11 % na 29.957 a v druhom prípade o 9 % na 10.230 vozidiel. Za celý 1. kvartál zvýšila švédska automobilka predaj medziročne o 10 %, pričom nové energetické vozidlá spoločnosti sa na celkovom objeme predaja podieľali 41 %. Podiel plne elektrických vozidiel na celkovom predaji dosiahol zhruba 18 %. Informovala o tom agentúra Reuters.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies