Vlani v Trnavskom kraji zistili pri kontrolách alkohol u 1886 vodičov

NETKY.SK • 5 Február 2023, 18:00 • 2 min
Vlani v Trnavskom kraji zistili pri kontrolách alkohol u 1886 vodičov

TRNAVA - Policajti počas roka 2022 podrobili dychovej skúške na alkohol na cestách Trnavského kraja viac ako 180.000 vodičov. Pozitívny výsledok malo 1886 osôb. Oproti roku predtým sa počet opitých na cestách zvýšil o 282 prípadov.

slovakia

left justify in out

Viac ako dve tretiny vodičov vrátane cyklistov nafúkali hodnotu do jedného promile. Informovala tom trnavská polícia na sociálnej sieti. Do jedného promile alkoholu hliadky zistili u 507 motoristov a 852 cyklistov. Pod vplyvom viac ako jedného promile, čo je považované za trestný čin, prichytili pri jazde 371 vodičov a 127 cyklistov. Dychovú skúšku odmietlo 24 vodičov a päť cyklistov.

 

"Upozorňujeme najmä mladých vodičov, že po odmietnutí vykonania dychovej skúšky na alkohol na mieste alebo odberu v nemocnici nasleduje podľa zákona riešenie pre podozrenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Ide o úmyselný trestný čin zapísaný v registri trestov," uviedla polícia. Polícia zmapovala aj počet vodičov, u ktorých zistili počas roka 2022 alkohol pri dopravnej nehode. "Najviac ich bolo v okrese Trnava 39 (o štyroch menej ako v roku 2021), v okrese Dunajská Streda to bolo 33 (o osem menej), v okrese Galanta 22 (o päť menej), v okrese Senica 21 (o dvoch menej), no v okrese Skalica pri 20 opitých vodičoch je nárast o deväť," uvádza polícia. Dve nehody, kde bol zistený alkohol u vodiča, sa skončili tragicky. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies