ZSSK počas jesenných prázdnin a Dušičiek vypraví 42 posilových vlakov

NETKY.SK • 26 Október 2023, 14:30 • 2 min
ZSSK počas jesenných prázdnin a Dušičiek vypraví 42 posilových vlakov

BRATISLAVA - Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) pri príležitosti Sviatku všetkých svätých a v súvislosti s jesennými prázdninami posilní vlakovú dopravu. Od piatka 27. októbra až do 2. novembra ZSSK vypraví 42 posilových vlakov. Ide o 16 expresných vlakov a 26 rýchlikov. Obsadenosť vlakov pred Dušičkami rastie, ZSSK odporučila zakúpiť si lístok vopred. Informoval o tom hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

slovakia

left justify in out

ZSSK posilní v sviatočnom a prázdninovom období aj 14 IC vlakov o 22 veľkopriestorových vozňov. Pre očakávaný zvýšený počet cestujúcich budú od soboty (28. 10.) až do ďalšej nedele (5. 11.) posilnené o jeden vozeň aj medzinárodné vlaky Zakarpatia na linke Košice - Mukačevo a späť. "Posilové vozne na oboch Zakarpatiách budú označené ako miestenkové vozne číslo dva a budú vedené s rovnakým počtom miest ako v štandardnom miestenkovom vozni číslo jeden," informoval Kováč s tým, že ZSSK odporúča zabezpečiť si cestovný lístok i miestenku vopred.


Priemerná obsadenosť vlakov počas nadchádzajúceho dušičkového obdobia sa podľa ZSSK zatiaľ pohybuje na úrovni približne 71 %. "Predpokladáme, že obsadenosť bude ďalej stúpať v priebehu tohto týždňa, s blížiacim sa termínom Sviatku všetkých svätých," doplnil Kováč.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR, Foto: SITA (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies