Surovo okradol dôchodkyňu v jej dome, krátko nato skončil v rukách polície

NETKY.SK • 5 September 2017, 15:02 • 2 min
Surovo okradol dôchodkyňu v jej dome, krátko nato skončil v rukách polície

BRATISLAVA/TRNAVA - Policajti v krátkom čase zadržali zlodeja, ktorý okradol 73-ročnú dôchodkyňu v jej dome v obci Dolné Lovčice v okrese Trnava. Žena pracovala v predzáhradke, neznámy muž napriek jej odporu vošiel do domu a chcel od nej finančný príspevok.

slovakia

left justify in out

Ako informovala trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová, pani mu chcela dať desať eur z plechovky, v ktorej mala viac peňazí. Muž to využil, vytrhol jej peniaze a obral ju o 480 eur.

 

Duchaprítomná žena si poznačila aspoň evidenčného číslo auta a zalarmovala políciu. Časť vozidla zachytili aj kamery, ktoré mala na dome. Policajti tak identifikovali, o aký typ auta išlo. Zistili majiteľa auta a hneď vedeli, s kým majú do činenia.

 

Popis, ktorý poskytla dôchodkyňa policajtom, zodpovedal podozrivému mužovi, ktorý mal auto požičané od syna. Ako uviedla Kredatusová, 46-ročného muža z Nitry kriminalisti zadržali už o jeden a pol hodiny priamo v areáli nitrianskej nemocnice. Peniaze už síce nemal pri sebe, stačil ich odovzdať inej osobe, no tá ich polícii priniesla.

 

Po vykonaní potrebných úkonov bude ukradnutá suma vrátená okradnutej žene. Vyšetrovateľ Nitrana Stanislava obvinil zo zločinu krádeže. V prípade uznania viny mu hrozí odňatie slobody na štyri až desať rokov.

Polícia upozorňuje starších ľudí, aby si na cudzích ľudí dávali pozor. Je vhodné mať vonkajšiu bránku zamknutú a keď sa už ocitnú v obdobnej situácii, netreba dávať žiadne peniaze a odkrývať ich skrýšu, upozornila Kredatusová. Ak je aj človek sám doma, môže zinscenovať, že v dome je s ním príbuzný, na ktorého zakričí. Prípadného zlodeja to môže zneistiť a môže upustiť od svojho úmyslu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies