Súdený extrémista sa priznal, že vyzýval na útok na princa Georgea

NETKY.SK • 31 Máj 2018, 12:55 • 2 min
Súdený extrémista sa priznal, že vyzýval na útok na princa Georgea

LONDÝN - Stúpenec extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) Husnain Rashid, ktorého súdia v britskej metropole Londýn, zmenil vo štvrtok počas pojednávania výpoveď a priznal, že vyzýval na útok na princa Georgea - najstaršieho syna princa Williama a jeho manželky Kate. Informovala o tom spravodajská televízia Sky News.

slovakia

left justify in out

Rashid počas celého procesu, ktorý sa od 23. mája koná na kráľovskom súde v londýnskej štvrti Woolwich, trval na svojej nevine, avšak vo štvrtok sa neočakávane priznal k spáchaniu viacerých trestných činov súvisiacich s terorizmom.

 

Rashid je obvinený z podnecovania útokov na rôzne ciele. Okrem iného chcel vstrekovať jed do zmrzlín v supermarketoch a zamerať sa na princa Georgea v priestoroch jeho škôlky. Obvinený je aj z prípravy teroristických činov, podnecovania k terorizmu a zo šírenia teroristickej propagandy.

 

 

img

Husnain Rashid. Foto: SITA

 

 

Prokuratúra koncom apríla uviedla, že jeden príspevok Rashida v zašifrovanej aplikácii Telegram obsahoval fotografiu štvorročného princa Georgea, adresu jeho školy, siluetu džihádistického bojovníka a odkaz v znení "ani kráľovskú rodinu nenecháme na pokoji".

 

Podľa prokuratúry Rashid zverejnil post s úmyslom pomôcť ďalším osobám naplánovať teroristický útok.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies