PL: Chelsea remizovala s Liverpoolom, Brighton zdolal Everton

NETKY.SK • 3 Január 2022, 09:39 • 2 min
PL: Chelsea remizovala s Liverpoolom, Brighton zdolal Everton

LONDÝN – Londýnska Chelsea dohnala dvojgólový náskok Liverpoolu a nakoniec sa obidva kluby rozišli po jednom bode za remízu 2:2. Výrazne tomu dopomohol fantastický výkon domáceho brankára Eduarda Mendyho. Brighton zdolal Everton a naďalej figuruje na 8. mieste!

slovakia

left justify in out

Skvelý Mendy a nádherný volej Kovačiča

 

Na Stamford Bridge začali lepšie hostia, zverenci Jurgena Kloppa hrali skvelý dynamický futbal a úvodné dva góly patrili práve Liverpoolčanom. V 9. minúte si vybral slabšiu chvíľku mladý stopér Chalobah a jeho zaváhane naplno využil Sadio Mané, ktorý otvoril skóre v prospech červených. 

 

Liverpool bol počas prvej polhodiny nebezpečnejším tímom a v 26. minúte sa typickou akciou Lionela Messiho presadil Mohammed Salah. Salah zaznamenal svoj 16. gól v tohtoročnej sezóne a všetko nasvedčovalo tomu, že 3 body si odnesie Liverpool.

 

 

Chelsea sa prebrala v závere prvého polčasu a obrátila zápas doslova hore nohami. V 42. minúte sa predviedol stredopoliar Kovačič, ktorý priam dokonalým volejom znížil na 1:2. Kovačičov gól postavil domácich na nohy a o pár minút neskôr bolo skóre vyrovnané. V prvej minúte nastaveného času sa dostal do sľubnej šance Američan Pulišič a pohotovým zakončením vyrovnal stav zápasu na 2:2.

 

 

Druhý polčas priniesol mnoho šancí, no už žiadny gól. Pár fantastických zákrokov vytiahol Mendy, ktorý patril jednoznačne medzi mužov zápasu. Jeho najdôležitejší zákrok prišiel po ambicióznej strele Salaha, ktorú fantasticky zlikvidoval práve Mendy. Na druhej strane mohol rozhodnút Pulišič, no aj jeho výborne zlikvidoval Kelleher. Oba tímy sa tak rozišli po jednom bode a najviac z tohto zápasu vyťažil líder tabuľky Manchester City, ktorý svoj náskok navýšil už na 10 bodov. 

 

 

Brighton naďalej prekvapuje 

 

Zverenci Grahama Pottera držia fazónu a naďalej aj titul najväčšieho prekvapenia tohtoročnej sezóny. Brighton cestoval na zápasu do Goodison Parku, kde ich čakal neľahkký zápas s karamelkami z Evertonu. Brighton sa dostal do vedenia už v 3. minúte, keď sa presadil ofenzívny záložník Mc Allister. V 21. minúte zvýšil na 2:0 Burn a karamelky museli počas celého zápasu doháňať dvojgólové manko. 

 

Everton sa zobudil až v druhom polčase a v 53. minúte sa presadil Gordon, ktorý znížil na 1:2. V 71. minúte pridal Mc Allister svoj druhý gól v zápase a navrátil Brightonu ich dvojgólový náskok. Gordon sa presadil aj po druhýkrát, no s výsledkom zápasu sa už nič domácim spraviť nepodarilo. Brighton si tak upevnil pozíciu v prvej polovici tabuľky PL a naopak Everton naďalej figuruje iba na nevýraznom 15. mieste.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies