Súd rozhodol: Väzenie za jazdu pod vplyvom alkoholu

NETKY.SK • 16 Júl 2019, 16:30 • 2 min
Súd rozhodol: Väzenie za jazdu pod vplyvom alkoholu

BANSKÁ BYSTRICA – Trest odňatia slobody na osemnásť mesiacov nepodmienečne a zákaz šoférovať na šesť rokov za jazdu pod vplyvom alkoholu potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 27-ročného Igora Tótha z obce Muľa v okrese Veľký Krtíš.

slovakia

left justify in out

V minulosti už za alkohol trestaný Tóth si sadol za volant motorového vozidla s viac ako dvoma promile a v susednom Maďarsku havaroval.

Na cestu do Maďarska sa Tóth vybral 18. novembra 2017 na vozidle Audi, ktoré nebolo jeho. V maďarskom meste Nógradszakál krátko po 13. hodine havaroval. Policajti mu po nehode namerali 2,15 promile alkoholu.

 

Na súde vo Veľkom Krtíši Tóth priznal vinu a svoje konanie oľutoval. Spáchal dva trestné činy, okrem jazdy pod vplyvom alkoholu aj neoprávnené používanie cudzieho motorového vozidla, pretože Tóth si za volant Audi sadol bez súhlasu vlastníka.

 

img

 

Vzhľadom na to, že v minulosti bol viackrát súdne trestaný a nepoučil sa, súd mu uložil nepodmienečný trest odňatia slobody na jeden a pol roka.

Proti prvostupňovému rozsudku sa Tóth odvolal, ale krajský súd mu nevyhovel vzhľadom na kriminálnu minulosť a prvostupňový verdikt potvrdil. Tóth si trest odpyká v ústave s minimálnym stupňom stráženia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona