Bojová scéna na Slovensku je bohatšia o novú organizáciu. Vystúpi v nej aj Monika Chochlíková

NETKY.SK • 7 Január 2022, 11:06 • 2 min
Bojová scéna na Slovensku je bohatšia o novú organizáciu. Vystúpi v nej aj Monika Chochlíková

Slovensko má historicky prvú organizáciu zameranú na boj v postoji. Projekt s názvom Professional Muaythai League sľubuje niekoľko revolučných zmien, navyše počíta so známymi menami domácej scény.

slovakia

left justify in out

V spoločnosti sa bude bojovať len podľa pravidiel K-1 a Muay Thai, pričom jednou z hlavných tvárí bude majsterka sveta a Európy Monika Chochlíková.

 

„Som veľmi šťastná, že konečne po polroku budem mať zápas doma na Slovensku. O to viac som rada, že to bude pod hlavičkou novovzniknutej organizácie PML a pod pravidlami thajského boxu v MMA rukaviciach,“ prezradila zástupkyňa Victory Gym Trenčín.

 

 

PML avizuje aj niekoľko noviniek, napríklad otvorené bodovanie. Rozhodca po každom kole odovzdá svoje hlasovacie hárky a u každého rozhodcu sa zverejní aktuálny hlasovací stav, čo zaručí väčšiu transparentnosť a prehľadnosť pre divákov. Pre bojovníkov to bude znamenať možnosť prehodnotenia stratégie medzi kolami. Tento systém vo svete využíva napríklad spoločnosť Glory Kickboxing a teší sa veľkej obľube.

 

img

 

Promotéri sa navyše rozhodli, že pred zápasmi budú uskutočňovať dve váženia, aby dbali na zdravie svojich bojovníkov. Aktuálnym trendom je zhadzovanie až 10-20% svojej váhy tesne pred súbojmi, čo má na telo športovcov extrémne negatívny vplyv. Po vzore organizácie ONE Championship sa vedenie PML rozhodlo zaviesť okrem oficiálneho piatkového váženia aj druhé prevažovanie v deň zápasu, hodinu pred začiatkom podujatia,. Pri druhom, kontrolnom vážení, môžu zápasníci prevážiť maximálne 7% svojej hmotnostnej kategórie. Cieľom tohto systému je, aby každý bojovník zápasil vo váhovej kategórii, ktorá je najbližšie jeho prirodzenej váhe. Táto novinka na našej scéne okamžite vzbudila na sociálnych sieťach mimoriadne pozitívne ohlasy.

 

img

 

Prvé podujatie s názvom PML 1: New Beginning sa uskutoční už 29. januára v Trenčíne. Hlavným ťahákom bude súboj Moniky Chochlíkovej so švajčiarskou bojovníčkou Aline Seiberth, ktorá zbierala skúsenosti aj na podujatiach ENFUSION. Srbský bombardér Strahinja Mitrić nastúpi v súboji ťažkých váh proti Čechovi Michalovi Reissingerovi, zatiaľ čo sa v akcii predstaví aj slovenská jednotka a Interkontinentálny šampión WMC Lukáš Mandinec. Jeho súperom bude talentovaný český bojovník Denis Hnídek. Na podujatí uvidíme aj semifinálové zápasy turnaja o titul šampióna PML v kategórii do 95 kilogramov.

 

img

 

Za projektom stojí štvorica Róbert Kajánek, Jirka Apeltauer, Lukáš Jirkovský a Tomáš Tadlánek. Galavečer PM1 budete môcť sledovať prostredníctvom platformy Oktagon.tv.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies