Premiér Ódor a izaelský prezident Herzog včera hovorili o spolupráci v oblasti obrany či výskumu

NETKY.SK • 5 September 2023, 12:15 • 2 min
Premiér Ódor a izaelský prezident Herzog včera hovorili o spolupráci v oblasti obrany či výskumu

BRATISLAVA - O spolupráci v oblasti obrany a bezpečnosti, výskumu a vývoja či energetiky hovorili v pondelok v Bratislave premiér Ľudovít Ódor a izraelský prezident Jicchak Herzog. Obaja predstavitelia ocenili vysokú kvalitu a intenzitu vzájomných vzťahov, ktoré sa citlivo vysporiadali s tragickou minulosťou a dnes sa orientujú na budúcnosť. informovala o tom agentúra TASR z tlačového a informačného odboru Úradu vlády (ÚV) SR.

slovakia

left justify in out

"Pre Slovensko a jeho ozbrojené sily je moderný obranný priemysel Izraela mimoriadne zaujímavým partnerom. Posilňovanie našich obranných kapacít nákupom moderných izraelských rádiolokačných technológií vytvára predpoklady pre ďalšie prehlbovanie spolupráce v sektore obrany a bezpečnosti," uviedli z ÚV SR.

 

V oblasti energetiky potvrdil Ódor záujem Slovenska konkretizovať možnosti dodávok skvapalneného zemného plynu z Izraela na Slovensko.

 

Ako priblížili, Izrael je jedným zo svetových lídrov v oblasti startupov a inovácií a pre Slovensko je v tomto inšpiráciou. Prehlbovaniu spolupráce v oblasti výskumu a vývoja nových technológií a prístupov napríklad v zdravotníctve či poľnohospodárstve by mali napomôcť intenzívnejšie kontakty študentov a akademikov, priblížili z ÚV SR.

Ódor zagratuloval Herzogovi k 75. výročiu vzniku Izraelského štátu a zaželal jeho ľuďom mier, prosperitu a stabilitu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies