Štyroch Čechov odsúdili za podvody so sociálnymi dávkami

NETKY.SK • 5 November 2013, 10:28 • 2 min
Štyroch Čechov odsúdili za podvody so sociálnymi dávkami

LONDÝN - K trestom troch až piatich rokov väzenia odsúdil súd v severoanglickom Nottinghame troch členov českej rodiny, ktorí systematicky zneužívali britský systém sociálnych dávok.

slovakia

left justify in out

Na svojom webe to uviedli miestne noviny Nottingham Post. Štvrtá odsúdená dostala podmienečný trest dvoch rokov, piata členka rodiny sa súdu vyhla, pretože je v súčasnosti na úteku. Polícia na ňu vydala zatykač. Osoby rómskeho pôvodu podľa súdu podvodom získali 750-tisíc libier (887-tisíc eur).

Odsúdená skupinka vo veku od 32 do 39 rokov organizovala od januára 2008 do apríla 2010 príjazdy ľudí z Česka a Slovenska do Británie za prácou. Tam im zabezpečili dočasné ubytovanie a vybavili tiež pracovné povolenie. Následne im zriadili bankové kontá a požiadali o výplatu sociálnych dávok. Hneď ako začali lokálne úrady vyplácať peniaze, skupina poslala žiadateľov spať domov. Odsúdení týmto spôsobom mesačne podvodne poberali až 33-tisíc libier (39-tisíc eur) a časť peňazí míňala na nákladné autá a v kasínach v Nottinghame, Leicesteri, Bradforde a Newcastli. 

Gang bol podľa vyšetrovateľov veľmi dobre organizovaný. Sudca James Sampson po vynesení rozsudku uviedol, že odsúdení k podvodom často využívali zraniteľných jedincov, ktorí sa po pricestovaní do novej krajiny nemohli brániť. Sampson tiež odporučil, aby byli odsúdení po odpykaní polovice trestu deportovaní späť do ČR, informuje portál iDNES.cz.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies