Slovenské florbalistky sa na MS dostali medzi 8 najlepších

NETKY.SK • 11 December 2019, 18:56 • 2 min
Slovenské florbalistky sa na MS dostali medzi 8 najlepších

BRATISLAVA - Tak po prvom zápase našich reprezentantiek a strašnom debakli, v ktorom utŕžili neuveriteľných 23 gólov od Švédiek, len málokto predpokladal, že sa naše mužstvo ešte dokáže zomknúť a podať kvalitné výkony.

slovakia

left justify in out

Slovenské reprezentantky vo florbale sa na majstrovstiev sveta vo švajčiarskom Neuchateli predstavia v štvrťfinále. V dnešnom stretnutí play-off o postup do štvrťfinále zvíťazili nad súperkami z Dánska 6:3. Hráčky trénera Michala Jedličku sa zajtra o 16.00 h stretnú vo štvrťfinálovom zápase s vicemajsterkami sveta Fínkami.

 

Slovenky si na šampionáte pripísali na konto druhé víťazstvo. V pondelok v dueli B-skupiny triumfovali nad Lotyškami 7:5. Nestačili však na ďalšie protivníčky v "béčku" - Švédkam podľahli 1:23 a Češkám 3:19.

 

img

 

Družstvo Sloveniek položilo základ úspechu v úvodnej tretine, v ktorej zaznamenalo hneď tri presné zásahy. V prostrednej časti hry síce prišlo poľavenie, keď sa Dánkam podarilo znížiť na 3:4, ale v záverečnej tretine Slovenky pridali ďalšie dva góly a spečatili postup do štvrťfinále.

 

Tréner slovenskej reprezentácie Michal Jedlička sa na adresu svojich zverenkýň vyjadril nasledovne: "Do zápasu sme vstúpili dobre. Dánky sme dostali pod tlak, nastrieľali sme góly a prvá tretina bola z našej strany veľmi slušná. V druhej sme mali menší výpadok, súperky prebrali iniciatívu a narobili nám problémy. V tretej sme však zase začali hrať, odskočili sme a postrážili sme si svojou aktivitou výsledok."

 

img

 

Kapitánka našej florbalovej reprezentácie Katarína Klapitová prežila v zápase déjà vu: "Bol to porovnateľný zápas s tým, ktorý sme zohrali v októbri v Nowom Targu. Znova som mala pocit, že sme boli o triedu lepšie, ale na ihrisku sa to nepodarilo potvrdiť až tak, ako by sme si priali. Do zápasu s Fínskom nesmieme ísť tak, ako do predošlých dvoch proti ťažkým súperom."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Keď ťa to baví 💙🇸🇰• 📸 @fabducphotography • #wfcneuchatel

Príspevok, ktorý zdieľa Katarína Klapitová (@k.klapitova12),


Slovenské reprezentantky cestovali do Švajčiarska s cieľom minimálne obhájiť piate miesto z "domáceho" svetového šampionátu spred dvoch rokov. V porovnaní s MS 2017 síce prešiel slovenský tím výraznou obmenou, ale aj v omladenej verzii s viacerými 16-ročnými hráčkami si trúfa na prienik medzi najlepšie kolektívy na svete.

Majstrovstvá sveta žien vo florbale - Neuchatel (Švaj.) - play-off o postup do štvrťfinále:
Slovensko - Dánsko 6:3 (3:1, 1:2, 2:0)
Góly: 1. a 50. K. Hudáková, 21. a 43. Šponiarová, 5. Ferenčíková, 7. Ďuríková - 6. Fjorderová, 28. Di Nardová, 31. Voldbyová

 





 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona