Strom spadol na idúce auto

NETKY.SK • 15 Marec 2014, 15:07 • 2 min
Strom spadol na idúce auto

POPRAD - Popradskí hasiči mali od rána 11 výjazdov, najčastejšie odstraňovali popadané stromy na cestách. Silný vietor poškodil v regióne niekoľko striech.

slovakia

left justify in out

 Od rána mali popradskí hasiči už jedenásť výjazdov, z toho tri k požiarom. Zostávajúce výjazdy súviseli s vyčíňaním počasia. „Asi najvážnejší prípad sa stal medzi Svitom a Batizovcami, kde spadol strom na idúce auto, pričom konár prerazil okno a palubnú dosku na mieste spolujazdca,“ informoval SITA riaditeľ Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Poprade Ondrej Šproch. Pri nehode nebol nikto zranený, na mieste spolujazdca, našťastie, nik nesedel.

 

Popradskí hasiči odstraňovali dnes dopoludnia popadané stromy na ceste medzi Svitom a Batizovcami, v Poprade, Šuňave, Liptovskej Tepličke, Vikartovciach a momentálne odstraňujú popadané stromy z trate Tatranských elektrických železníc. Silný vietor tiež strhol strechu na jednom rodinnom dome v Spišskej Teplici a poškodil strechu na úrade práce v Poprade a na jednom dome v obci Štôla. Popradskí hasiči pomáhali kolegom pri likvidácii lesných požiarov v Zuberci a v Osturni. Okrem toho likvidovali aj požiar kontajnera v Poprade. Silnému vetru neodolali napríklad aj niektoré bilboardy v Poprade či provizórne oplotenia. 

 

Momentálne sa vietor čiastočne utíšil a situácia je oveľa pokojnejšia ako dopoludnia. „Problémy možno očakávať v nedeľu, keďže na dopoludnie hlásia meteorológovia ešte silnejší vietor,“ dodal Šproch. 

 

Na silný vietor v okresoch Poprad, Stará Ľubovňa a Kežmarok, predovšetkým v oblasti Vysokých Tatier, upozorňuje aj prešovské krajské policajné riaditeľstvo. Silný vietor láme konáre, v niektorých prípadoch vyvracia celé stromy nielen v okrese Poprad, ale aj v okrese Kežmarok. Na cestu I/67 v Spišskej Belej v časti Strážky v smere do Kežmarku spadol na strom, komunikácia bola čiastočne neprejazdná. Polícia vyzýva vodičov aj k zvýšenej opatrnosti pri parkovaní motorových vozidiel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies