Streľba v americkom kine: Muž zabil dvoch ľudí, potom seba

NETKY.SK • 24 Júl 2015, 15:00 • 2 min
Streľba v americkom kine: Muž zabil dvoch ľudí, potom seba

LAFAYETTE - Dvoch ľudí zabil a siedmich zranil 58-ročný muž, ktorý vo štvrtok večer spustil paľbu v kine v americkom štáte Louisiana.

slovakia

left justify in out

Napokon si vzal život, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na políciu. K streľbe došlo v meste Lafayette. V kine bolo v tom čase približne 100 ľudí. Polícia totožnosť útočníka, ktorý sa po čine zastrelil, nezverejnila.

 

Svedkyňa incidentu Katie Domingueová uviedla, že útočníkom bol starší beloch. Počas filmu sa postavil a začal strieľať. "Nič nehovoril," dodala. Vystrelil v preplnenom kine najmenej 13 krát. Informovala o tom agentúra Reuters.

 

 

 K streľbe došlo v kine v meste Lafayette počas premietania filmu Trainwreck (Vykoľajená) o 19.00 h miestneho času (02.00 SELČ) a páchateľom bol 59-ročný muž, ktorého polícia neskôr identifikovala ako Johna Housera. Ten v kinosále, kde bolo najmenej 100 ľudí strieľal z pištole kalibru 10 milimetrov, pričom smrteľne zranil dve ženy, ktoré polícia identifikovala ako Mayci Breauxovú (21) a Jillian Johnsonovú (33). Ďalších sedem ľudí utrpelo strelné poranenia. Traja zo zranených sú v kritickom stave. Keď do kinosály vtrhla polícia páchateľ sa zastrelil. 

 

Motív Houserovho konania polícia zatiaľ nepozná. "Strelec je mŕtvy. Možno sa ho nikdy nedozvieme," uviedol na dnešnej tlačovej konferencii šéf polície v Lafayette Jim Craft, pričom dodal, že páchateľ sa do konfliktu so zákonom dostal v minulosti už viackrát.
      

Podľa Crafta sa vrah po streľbe pokúsil z kinosály vykĺznuť spolu s ostatnými divákmi, a zastrelil sa až keď ho policajti po svojom rýchlom príchode zatlačili naspäť do sály.
     

 "Je zjavné, že mal v úmysle strieľať a utiecť," povedal Craft a dodal, že Houserovo auto značky Lincoln Continental modrej farby bolo zaparkované neďaleko východu z kina.
      

Podľa Crafta bol Houser "tak trochu čudák", ktorý sa do Louisiany prisťahoval z Alabamy len prednedávnom. "V jeho hotelovej izbe našla polícia parochne a okuliare," doplnil policajný šéf v Lafayette.     

 

 

 

 

V Lafayette žije približne 120.000 ľudí, nachádza sa zhruba 90 kilometrov juhozápadne od Baton Rouge, hlavného mesta štátu Louisiana. K streľbe došlo tri roky po tom, čo James Holmes počas nočnej premiéry nového filmu o Batmanovi zastrelil v kine v meste Aurora v štáte Colorado 12 ľudí a 70 zranil. Minulý týždeň ho porota uznala za vinného.

 

K streľbe došlo tri roky po tom, čo James Holmes počas nočnej premiéry nového filmu o Batmanovi zastrelil v kine v meste Aurora v štáte Colorado 12 ľudí a 70 zranil. Minulý týždeň ho porota uznala za vinného.
      

Holmes (27) sa k streľbe z 20. júla 2012 priznal, ale vo všetkých 166 bodoch obžaloby týkajúcich sa vraždy, pokusu o vraždu a použitia zbraní a výbušnín sa vyhlásil za nevinného z dôvodu "nepríčetnosti". Obžaloba preňho požaduje trest smrti.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies