Streľba na vojenskej klinike v kalifornskom San Diegu: Utekajte, skryte sa alebo bojujte!

NETKY.SK • 26 Január 2016, 18:47 • 2 min
Streľba na vojenskej klinike v kalifornskom San Diegu: Utekajte, skryte sa alebo bojujte!

SAN DIEGO - Americké bezpečnostné zložky reagovali dnes na hlásenie streľby v jednej z budov vojenskej kliniky v kalifornskom meste San Diego, píše agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Nemocnica zverejnila odkaz na Facebooku pre ľudí nachádzajúcich sa v zariadení v znení: "Z budovy číslo 26 vo vojenskej klinike v San Diegu práve hlásili strelca. Pre všetkých prítomných platí odporúčanie utekajte, skryte sa alebo bojujte."

 

**!ATTENTION!** An active shooter has just been been reported in building #26 at Naval Medical Center San Diego. All...

Posted by Naval Medical Center San Diego (NMCSD) on 26. január 2016

 

Hovorca nemocnice Mike Alvarez však pre AP uviedol: "Strieľajúcu osobu nemôžem potvrdiť." Streľbu bolo podľa neho počuť okolo 8.00 h miestneho času (17.00 h SEČ) v budove 26, v ktorej sa nachádzajú kancelárie, ale aj kasárne pre ranených námorníkov a telocvičňa.

 

 

Miestna televízna stanica NBC San Diego informovala, že do areálu prišlo vozidlo špeciálnej jednotky SWAT. Médiá informovali, že pre streľbu uzavreli v okolí tri školy.

 

V súvislosti s týmto incidentom neboli bezprostredne hlásené žiadne zranenia či obete, napísala spravodajská stanica BBC.

 

Nemocnica s takmer 6500 vojenskými, civilnými a dobrovoľnými zamestnancami slúži ako zdravotnícke zariadenie pre zranených vojakov. Zároveň je školiacim zariadením pre 19 zdravotníckych škôl. Areál s 272 lôžkami sa rozkladá na území približne 32 hektárov v juhovýchodnom cípe parku Balboa v San Diegu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies