AKTUALIZÁCIA: Matovič tretíkrát predložil na vládu návrh na zvýšenie platov učiteľov

NETKY.SK • 22 Jún 2022, 10:56 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Matovič tretíkrát predložil na vládu návrh na zvýšenie platov učiteľov

BRATISLAVA – Minister financií SR Igor Matovič (OĽaNO) v stredu na rokovanie vlády tretíkrát predložil návrh na zvýšenie platov učiteľov. SaS podľa slov Matoviča návrh zákona opätovne vetovala.

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 13:55  (22. 6. 2022)
 

Ministrovi financií Igorovi Matovičovi neprešiel jeho návrh ani tretíkrát. 

 

„Vyslovene som upozornil ministra školstva, že je to posledná šanca pred prázdninami, kedy tento návrh zákona môžeme prijať v parlamente, keďže parlament nám ešte beží. Je to posledná schôdza pred prázdninami. Upozornil som ministra školstva, že je to posledná šanca, ako môžeme učiteľom zvýšiť platy už od 1. júla o 150 eur. Napriek tomu povedal, že za stranu SaS návrh vetujú," povedal Matovič, ktorý z rokovania odišiel. 

 

„Veľmi ma to mrzí, lebo sa opäť potvrdzuje, že namiesto toho, aby sme tu mali ministra školstva, tu máme ministra, ktorý chráni výrobcov alkoholu, prevádzkovateľov hazardu a extrémne bohaté firmy, ktoré by mali zaplatiť ešte viac," obul sa do ministra školstva Matovič.

 

„Na druhej strane sa nepatrí, aby sme nechali učiteľov v ´štichu´. Budeme sa snažiť prísť s alternatívnym riešením, lebo keď sa takto naďalej bude SaS hádzať o zem a vetovať zvyšovanie daní pre tých, ktorým to vôbec neublíži, ale ani raz sa nehodia pri zvyšovaní platov pre učiteľov o zem. Tak nakoniec by tí učitelia boli aj naďalej rukojemníkmi,“  dodal minister finaicií. 

 

 img

 

„Napriek tomu minister školstva povedal, že vetujeme za SaS. Mrzí ma to, lebo opätovne sa potvrdzuje, že na miesto toho, aby sme mali ministra školstva, tu máme ministra, ktorý chráni výrobcov alkoholu, prevádzkovateľov hazardu a extrémne bohaté firmy, ktoré by mali zaplatiť viac," povedal Matovič.

 

img

 

Šéfa rezortu financií to mrzí aj z toho dôvodu, že pred týždňom v Bratislave protestovalo okolo 15 000 zamestnancov škôl.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies