Viete sa správať v kolóne spôsobenej nehodou?

NETKY.SK • 15 Máj 2019, 15:44 • 2 min
Viete sa správať v kolóne spôsobenej nehodou?

BRATISLAVA – Polícia pripomína vodičom, ktorí sa dostanú do kolóny v dôsledku nehody, že musia myslieť na tzv. núdzovú uličku, teda vytvorenie priestoru pre záchranárov.

slovakia

left justify in out

"V situácii, v ktorej rozhodujú sekundy, je nevyhnutné, aby sa záchranné zložky na miesto dopravnej nehody dostali čo najskôr," zdôraznila polícia poukazujúc na časté prípady takýchto kolón na vstupoch a výstupoch z hlavného mesta SR Bratislavy.

 

"Na komunikácii s dvomi pruhmi sa záchranárska ulička vytvára v strede, v úsekoch s viac ako dvomi jazdnými pruhmi uličku je potrebné vytvoriť medzi ľavým jazdným pruhom a k nemu priliehajúcim jazdným pruhom,“ pripomína hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Lucia Mihalíková.

 

 

„Dôležité je, že záchrannú uličku vytvárame nielen počas jazdy, pri počutí zvukového signálu záchranárskych vozidiel, ale ihneď, ako sa ku kolóne blížime, to znamená predtým, ako s vozidlom úplne zastavíme,“ dodala.

 

Upozornila, že po prejazde prvých záchranných zložiek môžu nasledovať ďalšie posádky. "Preto po prechode záchranárskych zložiek sa nevraciame hneď späť do jazdných pruhov,“ dodala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies