Podpisy Pavla R. mali podľa znalkyne vzniknúť až po roku 2013

NETKY.SK • 10 Február 2020, 10:28 • 2 min
Podpisy Pavla R. mali podľa znalkyne vzniknúť až po roku 2013

PEZINOK - Odborníčka, ktorá skúmala podpisy obžalovaného Pavla R. si je istá, že vznikli po roku 2013. Uviedla to pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) na pojednávaní v kauze falšovania zmeniek TV Markíza. Podľa obhajoby zmenky vznikli v roku 2000 ako riešenie kauzy Gamatex.

slovakia

left justify in out

Dostatok materiálov 

"Po tom všetkom, čo som zistila, som si istá, že tie podpisy vznikli po roku 2013," uviedla Straková v reakcii na otázku prokurátora Jána Šantu. Tvrdí, že podpisy Pavla R. nemohli vzniknúť v roku 2000, ako hovorí on a obhajoba. Na porovnanie mala Straková 399 podpisov, čo považuje za "skutočne úctyhodnú vzorku".

 

img

 

Zablokovanie 

Vypovedala tiež, že ju v októbri 2018 opakovane kontaktovala znalkyňa Mária Zelenková. Chcela od nej, aby bol posudok neurčitý resp. "nulitný". Straková si ju v telefóne následne zablokovala. Potvrdila, že to nikdy v súvislosti s iným znalcom neurobila.

 

img

 

Lipšic má pochybnosti

Znalkyňa Zelenková skúmala taktiež podpisy Pavla R. ešte v civilnom konaní. Komunikáciu o nej medzi Marianom K. a jeho obhajcom Michalom Mandzákom navrhoval v decembri minulého roku čítať splnomocnenec Markízy Daniel Lipšic. Podľa neho dokazovala, že má Zelenková nadštandardný vzťah k obhajobe. Obhajca Mandzák to odmieta.

 

img

 

Falošné zmenky

Obžalovaní Marian K. a Pavol R. podľa obžaloby prokurátora po vzájomnej dohode s obvineným Štefanom Á., ktorého trestná vec bola vylúčená na samostatné konanie, vyhotovili štyri sfalšované zmenky. Mali ich predložiť ako prílohy na vydanie platobných rozkazov.

 

img

 

Obžaloby

Marian K. je obžalovaný i z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a v kauze spoločnosti Gatex z porušovania povinností pri správe cudzieho majetku. Pavol R. je obžalovaný z objednávky vraždy Sylvie Klaus-Volzovej.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies