Igor Matovič sa vyjadril k prednostnému očkovaniu Domoniky Cibulkovej a jej manžela

NETKY.SK • 10 Január 2021, 16:17 • 2 min
Igor Matovič sa vyjadril k prednostnému očkovaniu Domoniky Cibulkovej a jej manžela

BRATISLAVA - Predseda vlády SR Igor Matovič žiada od Ministerstva zdravotníctva SR presné poradovníky na očkovanie a rovnako aj sprísnenie podmienok.

slovakia

left justify in out

Premiér Igor Matovič o tom informoval na  svojom profile na sociálnej sieti, reagoval na medializované informácie o bývalej slovenskej tenistke Dominike Cibulkovej, ktorá sa dala zaočkovať proti ochoreniu COVID-19 prednostne aj so svojim manželom. 


Nakoľko bývalá tenistka nepatrí medzi pracovníkov kritickej infraštruktúry, verejnosť tento čin ostro kritizuje. Cibulková v reakcii na to vo svojom profile na sociálnej sieti uviedla, že sa „nechala voviesť do omylu“.
img
 


„Budem vyžadovať okamžité sprísnenia opatrení, ktoré takýmto zlyhaniam v budúcnosti zabránia. Rovnako očakávam od MZ jednoznačné a nespochybniteľné poradovníky, z ktorých bude každému jasné, kedy kto má na očkovanie nárok,“ napísal Matovič.


img

 


Premiér vo svojom statuse tiež poznamenal, že Slovensko patrí k európskym lídrom v počte ľudí, ktorí veria konšpiráciám a tiež platí, že mimoriadne veľký pomer ľudí sa z rôznych dôvodov zaočkovať nechystá. Z tohto dôvodu uznal, že bude potrebná kampaň. V rámci kampane by podľa neho malo vystúpiť množstvo osobností, ktorým dôverujú rôzne skupiny ľudí.

 

Podľa premiéra však očkovanie Cibulkovej bolo zbytočným zlyhaním systému, a to vrátane zlyhania pracovníka očkovacieho centra. i.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies