Stranu Jednotné Rusko do parlamentných volieb povedú ministri Šojgu a Lavrov

NETKY.SK • 20 Jún 2021, 08:15 • 2 min
Stranu Jednotné Rusko do parlamentných volieb povedú ministri Šojgu a Lavrov

Ruský prezident Vladimir Putin uviedol, že jeho minister zahraničných vecí a minister obrany budú v septembrových parlamentných voľbách stáť na čele kandidátnej listiny pre dominantnú stranu Jednotné Rusko.

slovakia

left justify in out

Na zozname piatich hlavných kandidátov chýba predseda strany Dmitrij Medvedev. Bývalý prezident vlani odstúpil z postu predsedu vlády a stiahol sa na menej viditeľný post podpredsedu národnej bezpečnostnej rady. Pre stranu znamená záťaž. Z funkcie premiéra odišiel potom, čo ho Putin kritizoval za nedostatočné úsilie v boji s hospodárskou krízou. V aktuálnom prieskume Jednotné Rusko podporilo 42 percent voličov. Voľby do Štátnej dumy sú v Rusku naplánované na 19. septembra.

 

Mohlo by vás zaujímať: Stretnutie Putina s Bidenom prebehlo v pozitívnom duchu, viaceré oblasti však ostali otvorené

 

img

Šojgu a Lavrov patria V Rusku medzi najobľúbenejších politikov a strane, ktorá čelí klesajúcej podpore by mohli priniesť viac voličov. Putin chce zaradením ministra zahraničných vecí Sergeja Lavrova a ministra obrany Sergeja Šojgu do zoznamu zvýšiť voličské nadšenie pre stranu, ktorej podpora sa zmenšuje.

 

Prečítajte si tiež: Bývalý americký prezident označil Rusko za jediného víťaza summitu v Ženeve

 

img

 

Pred septembrovými voľbami sa ruské úrady usilovali potlačiť opozíciu, a to predovšetkým postavením mimo zákon organizácií založených uväzneným vodcom opozície Alexejom Navaľným. To bráni ľuďom spojeným s Navaľného nadáciou pre boj proti korupcii a jeho rozľahlou regionálnou sieťou v hľadaní verejnej funkcie. Mnoho Navalného spojencov dúfalo, že sa v septembri budú uchádzať o parlamentné kreslá.

 

Prečítajte si: Na Slovensku operujú ruskí agenti GRU. Federácia stojí za mnohými kyberútokmi



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies