Teplé krajiny ideálne na dovolenku – pozrite sa do Dubaja

NETKY.SK • 25 Január 2023, 15:28 • 2 min
Teplé krajiny ideálne na dovolenku – pozrite sa do Dubaja

Od pláží, ktoré lemujú teplé vody Arabského zálivu zaliate celoročným slnkom, až po architektonické skvosty, ktoré zvýrazňujú panorámu a definujú destináciu, Dubaj je neodolateľne dynamický a ponúka niektoré z najunikátnejších a najmodernejších atrakcií na svete.

slovakia

left justify in out

Očakávajte slnečné lúče po celý rok – je to len na vás, aké horúce to máte radi. Dubaj letenky  sú dostupné z mnohých medzinárodných letísk od low-cost až po luxusné aerolinky, tak neváhajte a užite si slnko v týchto chladných dňoch. Október až apríl poskytuje najpríjemnejšiu možnosť (nízky potenciál dažďa a vetra v januári a februári), s teplotami okolo 25-28C. Od mája tieto teploty skutočne raketovo stúpajú medzi júnom a septembrom (nad 40°C), ale Dubaj ponúka množstvo podnetov na návštevu, ako sú nákupné festivaly v klimatizovaných nákupných centrách, vnútorné atrakcie a fantastické ponuky.

 

Let do Dubaja

Medzinárodné letisko Dubaj (DXB). Nachádza sa severovýchodne od centra mesta, neďaleko Deira. DXB je najrušnejšie letisko na svete z hľadiska medzinárodnej osobnej dopravy. DXB je tiež uzlom pre letecké spoločnosti Emirates a flydubai. Len tieto dve letecké spoločnosti spájajú Dubaj s viac ako 150 mestami po celom svete. Ak hľadáte letenky online, môžete nájsť skvelé ponuky.

Medzinárodné letisko Al Maktoum (DWC). Nachádza sa južne od centra mesta. Prevádzkuje tu len niekoľko komerčných letov, predovšetkým ruský vlajkový dopravca Aeroflot a európske nízkonákladové letecké spoločnosti ako Wizz Air. Väčšina letov je sezónnych.

 

Na vrchole, Burdž Khalífa

Či už si prezeráte najvyššiu budovu sveta zo zeme (na moste medzi Souk Al Bahar a The Dubai Mall) alebo z vyhliadkovej plošiny At The Top na 124. poschodí, dubajský Burdž Khalífa si musí každý pozrieť. Burj Khalifa v Dubaji v Spojených arabských emirátoch je jednou z najznámejších pamiatok na svete. S výškou 828 metrov je najvyššou budovou na svete a ponúka úžasný výhľad na mesto a okolitú púšť. Stala sa medzinárodným symbolom moderného inžinierstva a symbolom pokroku Spojených arabských emirátov. Na základni Burj Khalifa sa nachádza Dubai Mall, jedno z najväčších nákupných centier na svete. Nájdete tu množstvo luxusných obchodov, reštaurácií a zábavných podnikov. Je to skvelé miesto na oddych a objavovanie mesta. Návšteva mrakodrapu Burj Khalifa tiež poskytuje možnosť zažiť množstvo atrakcií, ktoré sa nachádzajú v okolí veže. Patrí medzi ne nádherná fontánová show, vyhliadková plošina a najvyššie položená reštaurácia na svete. Návštevníci si tu môžu vychutnať jedlo a zároveň obdivovať výhľad z najvyššej veže sveta. Burj Khalifa je pozoruhodná stavba a neuveriteľný zážitok.

 

Burj Al Arab Jumeirah

Dubajský Burj Al Arab Jumeirah je jednou z najikonickejších budov na Blízkom východe, ak nie na celom svete, vďaka čomu je v meste nevyhnutnou atrakciou. Budova v tvare plachty bola otvorená v roku 1999 a odvtedy je symbolom bohatstva a exkluzivity. Nachádza sa v ňom jedenásť reštaurácií a barov a ak sa chcete cítiť ako kráľovský, Burj Al Arab Jumeirah je nevyhnutnosťou, ktorú musíte vidieť a navštíviť práve preto.

 

Safari po púšti

Pozrite si ďalšiu stranu Dubaja na púštnom safari! Nechajte jasné mestské svetlá za sebou a vydajte sa za dobrodružstvom. Zima je najlepší čas na safari, zatiaľ čo počas večerných a ranných výletov je teplota chladnejšia. Auto na duny si môžete prenajať na niekoľkých rôznych miestach v meste. Vezme vás na jazdu 4×4 po červených dunách arabskej púšte. Môžete tiež sledovať západ slnka a nahliadnuť do beduínskej kultúry. Večer sa bude podávať večera a vychutnáte si tradičnú show vrátane tanoura a vystúpenia brušných tancov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies