SHMÚ varuje pred poľadovicou, snehom, závejmi či vetrom, miestami hrozia povodne

NETKY.SK • 20 Január 2023, 08:40 • 2 min
SHMÚ varuje pred poľadovicou, snehom, závejmi či vetrom, miestami hrozia povodne

BRATISLAVA - Na celom Slovensku treba v piatok ráno počítať s poľadovicou. Vo väčšine krajov sa tiež môžu počas dňa tvoriť snehové jazyky a záveje, v niektorých oblastiach meteorológovia varujú aj pred snežením či vetrom.

slovakia

left justify in out

Na juhu a východe tiež platia výstrahy prvého až tretieho stupňa pred povodňami. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na webe. Výstraha prvého stupňa pred poľadovicou platí vo väčšine krajov do 10.00 h, v Bratislavskom a Trnavskom kraji do 9.00 h. S tvorbou snehových jazykov a závejov treba počítať od obeda počas celého dňa. Rovnako od obeda platí výstraha pred snežením v Košiciach.

 

Podľa SHMÚ môže od 12.00 h silnejšie zafúkať v celom Košickom kraji, tiež vo väčšine Prešovského. Výstraha prvého stupňa platí až do večera. Najvyšší, tretí stupeň výstrahy pred povodňou meteorológovia vydali pre okresy Trebišov-Roňava a Sobrance. Druhý stupeň výstrahy platí v okresoch Košice-okolie (Bodva), Košice-okolie (Hornád), Michalovce a Trebišov bez Roňavy. Riziko povodne je aj v okresoch Rimavská Sobota, Revúca, Košice a Humenné, kde momentálne platí prvý stupeň výstrahy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies