Poltár prijal uznesenie, ktoré obmedzí činnosť herní

NETKY.SK • 1 Október 2023, 12:00 • 2 min
Poltár prijal uznesenie, ktoré obmedzí činnosť herní

POLTÁR - Poslanci v Poltári prijali uznesenie, ktoré obmedzí a postupom času aj celkom zamedzí fungovanie herní v meste. Mesto sa tak chce zaradiť k tým samosprávam na Slovensku, kde takéto nariadenia prijali a kde sa hazard už neprevádzkuje, informovala hovorkyňa Mestského úradu v Poltári Jozefína Očenášová.

slovakia

left justify in out

"Nové všeobecne záväzné nariadenie (VZN) určuje, že herne musia byť minimálne 200 metrov od seba a nemôžu byť bližšie ako 500 metrov od základných škôl a školských zariadení, zariadení sociálnej starostlivosti, zariadenia sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately, ubytovne mládeže a podobne," uviedla. Prijatie VZN podporilo spolu osem poslancov.


Prevádzkovatelia herní, ktorí majú v súčasnosti licencie, nepodliehajú novému VZN, kým im neuplynie platnosť. "Potom budú musieť herne na týchto miestach zrušiť, prípadne urobiť na mieste, kde budú spĺňať prijaté kritériá," doplnila hovorkyňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: Pluska
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies