Kollár: Slovensko je pripravené poskytnúť Českej republike akúkoľvek pomoc, ktorá bude potrebná

NETKY.SK • 25 Jún 2021, 09:14 • 2 min
Kollár: Slovensko je pripravené poskytnúť Českej republike akúkoľvek pomoc, ktorá bude potrebná

BRATISLAVA - Podľa Borisa Kollára je Slovensko pripravené poskytnúť Českej republike akúkoľvek pomoc v súvislosti s tornádom, ktorá bude potrebná.

slovakia

left justify in out

Kollár to uviedol vo svojom statuse na sociálnej sieti. "S veľkým znepokojením počúvame správy o zranených, pravdepodobne mŕtvych tiež, obrovských materiálnych škodách a veľkej traume z oblasti od Břeclavska. Postihnutých tornádom bolo 7 obcí. Česku poskytli pomoc aj naše záchranné zložky. Naše mysle a modlitby sa obracajú k Vám bratia Česi. Slovensko je pripravené poskytnúť akúkoľvek pomoc, ktorá bude potrebná," napísal Kollár.

 

 

Súvisiaci článok: Heger prrisľúbil pomoc Českej republike, ktorú zasiahlo tornádo. Na mieste zasahovali slovenskí hasiči a záchranári

 

Južnú Moravu vo štvrtok 24. júna zasiahli silné búrky, počas ktorých sa pravdepodobne objavilo aj tornádo. Veterný vír, ktorý sa prehnal Břeclavskom a Hodonínskom, zanechal veľké škody a podľa českých médií stovky zranených i obete na životoch. V dôsledku štvrtkových silných búrok a tornáda na južnej Morave zomreli minimálne traja ľudia. Dnes ráno to oznámila hovorkyňa juhomoravských záchranárov Michaela Bothová, na ktorú sa odvoláva spravodajská televízia ČT24. 

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Českom sa prehnalo tornádo! Bolo lokalizované len kúsok od slovenských hraníc!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies