Žena sa priznala k príprave bombového útoku v londýnskej katedrále

NETKY.SK • 21 Február 2020, 16:18 • 2 min
Žena sa priznala k príprave bombového útoku v londýnskej katedrále

LONDÝN - Žena, ktorú už dávnejšie zadržala britská polícia, sa na súde priznala k dvom obvineniam z terorizmu vrátane toho, že za cieľ svojho možného bombového útoku zvažovala londýnsku Katedrálu svätého Pavla. Oznámila to v piatok britská polícia, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Safiyya Shaikhová (36) zo západného Londýna ostane vo väzbe až do vynesenia rozsudku, čo by malo byť 11. mája.

 

 

Povolaním teroristka

Vlani v októbri ju obvinili z prípravy teroristických útokov vrátane kontaktovania ľudí, o ktorých sa domnievala, že by jej mohli pomôcť s výrobou výbušnín.

 

 

Žena je tiež obvinená z toho, že plánovala útočiť výbušninou v nemenovanom hoteli a následne sa zamerala na Katedrálu svätého Pavla, kde zamýšľala vykonať druhý bombový útok.

 

NachyStala si tiež prejav, v ktorom deklarovala vernosť teroristickej organizácii Islamský štát (IS), informuje Reuters. Dodáva, že ďalší bod obžaloby súvisel s jej údajným rozširovaním teroristických publikácií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies