Štrajk hollywoodskych hercov a scenáristov posunul Udeľovanie cien Emmy na neskorší termín

NETKY.SK • 28 Júl 2023, 10:30 • 2 min
Štrajk hollywoodskych hercov a scenáristov posunul Udeľovanie cien Emmy na neskorší termín

Los Angeles - Tohtoročné udeľovanie amerických televíznych cien Emmy, plánované na september, sa bude konať neskôr z dôvodu štrajku hollywoodskych hercov a scenáristov. Informácie o posune termínu udeľovania cien priniesli viaceré americké médiá v piatok.

slovakia

left justify in out

Podľa novín Los Angeles Times by sa mohlo Udeľovanie cien Emmy presunúť až na január. Zdroj oboznámený s plánmi organizátorov pre AFP povedal, že nový termín ešte nestanovili. Štrajk hollywoodskych hercov a scenáristov predstavuje prvý spoločný štrajk v priebehu posledných 60 rokov. Jeho cieľom je dosiahnuť lepšie pracovné podmienky a vyššie platy, a taktiež brániť sa voči hrozbám, ktoré predstavuje umelá inteligencia.
V prípade, že by sa štrajk ešte stále konal v čase ceremónie, hollywoodske hviezdy by sa nemohli zúčastniť na slávnostnom odovzdávaní cien. Scenáristi by zase nemohli písať textové podklady ani vtipy pre moderátora galavečera.
Ceny Emmy sú považované za "televíznych Oscarov" a udeľuje ich americká Akadémia televíznych umení a vied (ATAS) od roku 1949. Galavečer v Los Angeles má tento rok vysielať stanica Fox, no ATAS ani Fox sa zatiaľ nevyjadrili k medializovaným informáciám o posune termínu.
Naposledy bolo udeľovanie cien Emmy presunuté v roku 2001 v dôsledku teroristických útokov z 11. septembra. Teraz je však dôvodom presunu Udeľovania cien štrajk hollywoodskych hercov a scenáristov, ktorý vyvoláva otázky o tom, ako sa bude situácia vyvíjať a aký vplyv to bude mať na slávnostný príbeh tejto prestížnej udalosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies