Chodec, ktorý túži reprezentovať v Tokiu po boku Mateja Tótha, prezradil trik na pohodu

NETKY.SK • 11 December 2020, 14:41 • 2 min
Chodec, ktorý túži reprezentovať v Tokiu po boku Mateja Tótha, prezradil trik na pohodu

Pokračujeme v rozhovore s chodcom Michalom Movayom, ktorý urobil dôležitý krok ku možnosti pretekať spolu s Matejom Tóthom na olympijských hrách v krajine sakúr, gejší, samurajov či nidžov.

slovakia

left justify in out

Ako sa pripravujete na ďalšie podujatia?

Momentálne sa čo najskôr snažím zregenerovať po náročných päťdesiatich kilometroch a čo najskôr sa vrátiť do plného tréningového módu. Plánov sústredení je veľa. Či v januári či vo februári. Avšak musíme zistiť, aké budú dostupné možnosti.

 

 

Čo bude veľmi potrebné?

Dôležité bude absolvovať vysokohorské kvalitné sústredenie a potom pred pretekmi aspoň jedno stredohorské. Ťažiť budem aj z roku 2020 kde som mal 6400 tréningových kilometrov, čo je do olympijského roku kvalitný základ.

 

Čo je pre vás v tréningovom procese to najdôležitejšie?

Komplexnosť celej prípravy. Odmakať 180-210 km týždenne pravidelne. K tomu maximálne dbať na regeneráciu či už aktívnu ale aj pasívnu. Dôležité je správne nastaviť stravovanie. Psychickú stránku nastavujeme s Andym. To je tiež rozhodujúci faktor. 

 

Ako ste sa dostali práve k tomuto športu?

Navštevoval som atletickú triedu na základnej škole. Hrával som futbal kde sa mi darilo dokonca som mal ísť do Anglicka, avšak to nevyšlo a neskôr po nezhodách s trénerom a vedením som skončil. Za školu som chodieval na chodecké súťaže, pretože mi vytrvalosť vždy išla.

 

 

Takže čo nasledovalo?

Oslovil som trénera, ktorý sa ma ujal. Makáme spolu na snoch dodnes. Pred tým som o olympiáde sníval a je skvelé, že pomaličky sa sen stáva realitou.

 

Ktorý šport a prečo je vaším doplnkovým športom?

Pred rokom som začal v rámci hrubej prípravy s cestnou cyklistikou a okrem toho, že to je veľký prínos do prípravy (sila/vytrvalosť), okrem toho ma to veľmi baví a plánujem v tom pokračovať.

 

Prečítajte si aj prvú časť rozhovoru s Michalom Morvayom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies