Vyhodené ochranné rúško môže zabiť veľrybu, varujú ochranári

NETKY.SK • 9 Júl 2020, 11:23 • 2 min
Vyhodené ochranné rúško môže zabiť veľrybu, varujú ochranári

Zatiaľ čo ľudia bojujú s pandémiou koronavírusu, čoraz viac ochranných masiek a rukavíc končí vo svetových oceánoch.

slovakia

left justify in out

Upozorňujú na to environmentalisti na celom svete s tým, že pandémia môže viesť k nárastu znečistenia oceánov, informuje spravodajský portál BBC.

 


"Je veľmi dôležité si uvedomiť, že sme čelili nesmierne vážnej kríze už predtým, ako sa vôbec začala pandémia - v zmysle plastového odpadu v oceánoch. A pribudla globálna pandémia. Do životného prostredia vyhadzujeme každý mesiac 129 miliárd ochranných masiek a 65 miliárd gumových rukavíc. Veľká časť z nich je nesprávne odstránená a skončí v oceánoch," uviedol viceprezident neziskovej environmentálnej organizácie Ocean Conservancy Doug Cress.

 


Ľudia by si mali podľa neho uvedomiť, že rukavice alebo maska, ktoré zahodia, lebo ich už považujú za zbytočné, môžu zabiť veľrybu. Ako dodal, jednoduchý ľudský nezáujem, môže mať na druhej strane nesmierne zhubný vplyv.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona