Stovku textiliek v Bangladéši uzavreli po vypuknutí násilností

NETKY.SK • 11 November 2013, 09:12 • 2 min
Stovku textiliek v Bangladéši uzavreli po vypuknutí násilností

DHÁKA - K zrážkam s políciou došlo dnes ráno v priemyselnom pásme na predmestí bangladéšskej metropoly Dháka, kde zamestnanci textiliek, požadujúci vyššie mzdy, zaútočili na továrne.

slovakia

left justify in out

Agentúra AP informovala, že zamestnanci textiliek odmietli ponúkanú mesačnú minimálnu mzdu vo výške 5300 taka (necelých 50 eur), čo predstavuje zvýšenie o 77 percent. Požadujú minimálnu mzdu 8114 taka (76,5 eura).

Policajný riaditeľ povedal, že v mestách Ašulija a Sábhár uzavreli po dnešnom vypuknutí zrážok najmenej 100 tovární, aby zabránili ďalším násilnostiam. Šéf polície nechcel povedať, či došlo k zraneniam ľudí - podľa televízie bolo zranených do 30 ľudí. Vládou menovaný panel odhlasoval minulý týždeň minimálnu mzdu vo výške necelých 50 eur, ale majitelia textiliek ju neschválili. Aj keby však súhlasili, bola by stále najnižšia vo svete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies