Stojí Francúzsko za návštevu? Tieto dôvody vás presvedčia vycestovať čo najskôr

NETKY.SK • 24 November 2023, 19:33 • 2 min
Stojí Francúzsko za návštevu? Tieto dôvody vás presvedčia vycestovať čo najskôr

Strávte týždeň v Paríži prehliadkou najvýznamnejších múzeí alebo sa vydajte do zasnežených Álp za neuveriteľným zimným únikom. Môžete dokonca navštíviť pláže v Normandii alebo Musée de la Reddition v Remeši a dozvedieť sa o niektorých z najdôležitejších bodov európskej histórie.

slovakia

left justify in out

Francúzsko je úžasnou destináciou pre cestovateľov, pretože má širokú škálu aktivít. Pre milovníkov histórie sú múzeá a pamätníky rozmiestnené po celej krajine. Potom týčiace sa vrcholy v Alpách lákajú tých, ktorí hľadajú vzrušenie. Pláže samozrejme ponúkajú niečo pre dovolenkárov, ktorí si chcú oddýchnuť. Ale bez ohľadu na to, čo hľadáte, Francúzsko má všetko.

Francúzsko je najznámejšie pre svojugurmánsku kuchyňu, kvalitné vína a bohatú históriu. Od michelinských reštaurácií až po útulné kaviarne, Francúzsko je rajom pre labužníkov. Potom je Francúzsko so svojou dokonalou klímou a bohatou pôdou jedným z popredných svetových producentov vína na svete. Napokon, jeho stáročné hrady, katedrály a pamiatky jednoznačne stoja za návštevu.

Existuje hneď niekoľko dôvodov, prečo je toto miesto jedinečné.

Jedlo, pečivo a veľa syra

Ako miesto, kde vzniklo hodnotenie hviezdičkami Michelin, sa táto krajina môže hrdo pochváliť množstvom kvalitných jedál, ktoré si môže vychutnať každý milovník gurmánskych zážitkov. Nie je žiadnym prekvapením, že Francúzsko vedie v rebríčku reštaurácií s najvyšším hodnotením michelinských hviezd so 628 reštauráciami a 29 reštauráciami s tromi michelinskými hviezdičkami.

Francúzsko tam má čo ponúknuť, s očarujúcimi kaviarňami, ktoré podávajú quiche, pečivo a sendviče s lákavou vôňou.

Syr je neodmysliteľnou súčasťou francúzskej kuchyne a ak ste si predtým neuvedomovali jeho kulinársky význam, pripravte sa na slastný zážitok. Možno už poznáte syry ako Brie a Munster. Francúzska vášeň pre syr však ďaleko presahuje tieto známe klasiky, vďaka čomu je ideálnym miestom na ponorenie sa do niektorých z najchutnejších syrov vášho života: slávneho Camembert de Normandie, bohato intenzívnych syrov Comté a z najlepších modrých syrov na svete, Roquefort.

Väčšina reštaurácií podáva syr ako svoj vlastný chod medzi hlavným a dezertným chodom, ale nie je nič francúzskejšie, ako si vychutnať jednoduchý piknik so syrom, chlebom a vínom v trávnatom parku pod modrou oblohou.

Bez vína to nepôjde

Víno, ktoré vychádza z dlhoročnej tradície, zohráva vo francúzskom živote obrovskú úlohu a dokonca aj proces výroby vína je niečo ako umelecká forma. 

Na rozdiel od vína v Amerike, ktoré sa vo veľkej miere vyrába v pomerne teplom podnebí Kalifornie, väčšina francúzskeho vína sa vyrába v chladnejších oblastiach. Medzi tieto miesta patrí Burgundsko, Bordeaux a Champagne. Z týchto názvov ste možno uhádli ďalší kľúčový rozdiel, najmä to, že francúzske vína sú pomenované podľa regiónu, kde sa vyrábajú. 

Krajina módy

Francúzska kultúra a móda idú ruka v ruke. 

O parížskom týždni módy ste už určite aspoň raz počuli. Toto podujatie je známe po celom svete a stretávajú sa na ňom najslávnejší profesionáli z celého sveta. Špecifické prehliadky sú venované významným značkám ako Dior, Chanel či Louis Vuitton.

V Paríži nájdete jeden z najväčších textilných odvetví na svete, ktorý spolupracuje s množstvom dizajnérskych domov a iných výrobných zariadení. To znamená, že francúzski dizajnéri môžu veľa experimentovať, začínať s novými trendmi a ovplyvňovať budúce generácie, pretože áno: Francúzska móda je celosvetovo veľmi, veľmi vplyvná.

Nádherné pláže

Jednou z najznámejších charakteristík a pravdepodobne jedným z hlavných dôvodov, prečo navštíviť Francúzsko, sú jeho míle a míle piesočnatého pobrežia. Región Akvitánsko vo Francúzsku je fantastickým miestom na prechádzky pozdĺž pobrežia, vyhrievanie sa na teplom slnku a tých najlepších svetových surfov. 

Historické budovy

Francúzsko má dlhú bohatú históriu a vďaka svojmu silnému zapojeniu do mnohých najvýznamnejších európskych bitiek niet divu, že môžete nájsť úžasné hrady, zámky a pevnosti roztrúsené po celej krajine. 

Francúzsko je známe svojou nádhernou architektúrou, najmä svojím veľkými zámkami. Jedným z najlepších príkladov veľkolepej architektúry je Chateau de Chambord, táto obrovská budova je teraz svetovým dedičstvom UNESCO a bola použitá v druhej svetovej vojne na umiestnenie dôležitých umeleckých diel v Louvres, ako je napríklad Mona Lisa. 

Ak chcete navštíviť budovu so skutočnými charakteristikami hradu, skúste Carcassonne, toto stredoveké mesto uspokojí všetky túžby vidieť štruktúru stredovekého opevnenia, v ktorom sa nachádza hlavný hrad.

Zdroje:

https://www.dabblinginjetlag.com/is-france-worth-visiting/

https://nextvacay.com/reasons-to-travel-to-france

https://kevmrc.com/interesting-facts-about-fashion-in-france

https://lifeoutthehive.com/reasons-to-visit-france/

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
titulná foto: nextvacay.com
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies