Polícia dáva ľuďom opätovnú možnosť napraviť protiprávny stav

NETKY.SK • 3 November 2020, 07:27 • 2 min
Polícia dáva ľuďom opätovnú možnosť napraviť protiprávny stav

Občania budú môcť opäť vrátiť svoje doposiaľ ukrývané nelegálne zbrane. Na rade je ďalšia zbraňová amnestia.

slovakia

left justify in out

BRATISLAVA – Pôjde už o štvrtý pokus očistiť Slovensko od nelegálnych zbraní. Ďalšiu zbraňovú amnestiu schválili aj poslanci Národnej rady. Jej trvanie bude od 1. novembra 2020 do 30. apríla 2021.

 

Beztrestné odovzdanie nelegálne držaných zbraní a streliva je možné na ktoromkoľvek útvare Policajného zboru (PZ), ktorý o prevzatí vystaví potvrdenie. Prezradila to Marta Fabianová z kancelárie ministra vnútra SR.

 


Zbrane následne budú preskúmané Kriminalistickým a expertíznym ústav PZ. A ľudia zbraň budú môcť zaevidovať, má to však jasnú podmienku – nesmel byť ňou vykonaný žiadny trestný čin. No v neposlednom rade, je prirodzenou podmienkou aj povinnosť mať na to oprvávnenie, teda vlastniť zbrojný preukaz. Prípadne budú môcť vykonať zmenu vlastníctva na iného človeka, ktorá takéto oprávnenie na držanie zbrane má. „Ak tak neurobia, zbraň sa stane vlastníctvom štátu. Podobný postup je aj pri strelive,“ vysvetlila Fabianová.

Zbraň prevezmú do úschovy od každého občana, a to aj bez ohľadu na to, či tento občan spadá pod výnimku z uznesenia vlády o zákaze vykázania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies