Sebastian Kurz potvrdil, aké bude mať zamestnanie

NETKY.SK • 30 December 2021, 17:35 • 2 min
Sebastian Kurz potvrdil, aké bude mať zamestnanie

VIEDEŇ - Bývalý rakúsky kancelár Sebastian Kurz zamieri po nedávnom odchode z aktívnej politiky do súkromnej sféry v zámorí. Ešte minulý týždeň o tom písali viaceré rakúske médiá.

slovakia

left justify in out

Kurz napokon potvrdil pre denníky Kronen Zeitung a Heute, že začne pracovať ako globálny stratég v Thiel Capital. Ide o fond, ktorý investuje do veľkých korporácií a sídli v kalifornskom Silicon Valley. „Po mnohých fámach a špekuláciách o profesionálnej budúcnosti bývalého kancelára Kurz konečne 'vypustil mačku z vreca'. V prvom štvrťroku 2022 začne pracovať ako globálny stratég v Thiel Capital,“ napísal vo štvrtok denník Kronen Zeitung.

 

img

 

Spomínaný fond založil americký investor Peter Thiel. Ten zbohatol najprv ako spoluzakladateľ a niekdajší šéf platobnej služby PayPal, neskôr sa preslávil ako prvý profesionálny investor, ktorý vložil peniaze do Facebooku. V Silicon Valley ho považujú za veľmi kontroverznú osobu. Je republikánom a otvorene podporoval aj bývalého prezidenta USA Donalda Trumpa.

 

Prečítajte si tiežČo bude robiť Sebastian Kurz po odchode z politiky?

 

Denník Heute spresnil, že Kurz sa s Thielom pozná už dlhšiu dobu. Kurz pozná toho miliardára s nemeckými koreňmi dlhé roky. Existuje dokonca aj ich spoločná fotografia z Mníchovskej bezpečnostnej konferencie z roku 2017. Kurz bol vtedy ministrom zahraničných vecí,“ pripomenul Heute.

 

Kurz bude cestovať medzi USA a Európou, keďže plánuje pôsobiť aj v dozornej rade jednej nemenovanej európskej spoločnosti.

 

Sebastian Kurz zaznamenal v mladom veku strmý kariérny rast. Ako 27-ročný sa stal ministrom zahraničných vecí a ako 31-ročný spolkovým kancelárom. Obe jeho obdobia vo funkcii šéfa vlády sa však skončili predčasne. V máji 2019 odstúpil po vyše poldruha roku v dôsledku obvinení z korupcie v prípade Ibiza voči koaličnému partnerovi FPÖ a v októbri 2020 sa stal podozrivým z korupcie on sám, respektíve jeho Rakúska ľudová strana (ÖVP). Začiatkom decembra náhle oznámil koniec svojho politického života. Povedal, že po narodení syna prehodnotil svoj život a chce sa venovať rodine.

 

img

 

Kronen Zeitung pripomenul, že Kurz neplánuje po odchode z politického života poskytovať rozhovory ani komentovať rakúsku vnútropolitickú situáciu.

 

Možno vás zaujme: Udalosti, ktoré rezonovali v zahraničnej politike v roku 2021

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies