Spurs remizovali s Bazilejom, Chelsea si poradila s Kazaňou

NETKY.SK • 5 Apríl 2013, 11:04 • 2 min
Spurs remizovali s Bazilejom, Chelsea si poradila s Kazaňou

LONDÝN - FC Chelsea, Fenerbahce Istanbul a Benfica Lisabon si vo štvrtkových dueloch utvorili sľubnú východiskovú pozíciu pred štvrťfinálovými odvetami futbalovej Európskej ligy. Hráči úradujúceho víťaza Ligy majstrov FC Chelsea zdolali na Stamford Bridge futbalistov ruského Rubinu Kazaň 3:1.

slovakia

left justify in out

Skóre stretnutia v Londýne otvoril španielsky reprezentačný útočník Fernando Torres, druhý gól pridal Nigérijčan Victor Moses, ale krátko pred polčasovou prestávkou znížil z pokutového kopu Izraelčan Bebars Natcho. Bývalý zakončovateľ Atlética Madrid a FC Liverpool Torres však hlavičkou pridal svoj druhý presný zásah a, celkovo osemnásty vo všetkých súťažiach na klubovej úrovni v tejto sezóne. "Nebolo to jednoduché, ale dosiahli sme spravodlivý výsledok," povedal pre oficiálnu stránku Európskej futbalovej únie www.UEFA.com strelec druhého gólu stretnutia Moses. "Skórovať v takomto zápase je pre mňa veľká udalosť, navyše som tým pomohol mužstvu. Každý z nás obetoval veľa síl, máme kvalitných hráčov a dúfam, že to potvrdíme ziskom trofeje," uviedol 22-ročný Afričan, ktorý zároveň pochválil spoluhráča Torresa za skvelý výkon. "Fernando ukázal, čo v ňom skutočne je, dal dva góly. Ide o typického strelca, ktorý tvrdo pracuje v tréningoch a všetci stojíme za ním. Jeho štvrtkové vystúpenie mu určite dodá sebavedomie," dodal hráč, ktorý v mládežníckych kategóriách reprezentoval Anglicko. "Prehrali sme, ale stále máme šancu napraviť to v odvete na domácom ihrisku," povedal útočník Rubinu José Rondón. "Naša šanca je o to väčšia, že budeme hrať na umelej tráve," dodal venezuelský reprezentant.

Benfica Lisabon zdolala Newcastle United 3:1 napriek tomu, že od 12. min prehrávala, skóroval Papiss Demba Cissé. Hráči portugalského vicemajstra sa z toho rýchlo otriasli a utvorili si tlak, z ktorého v 25. min vyrovnal Rodrigo. Po prestávke využil zaváhanie obrancov Newcastlu Brazílčan Rodrigo Lima, ktorý pohybom oklamal brankára Tima Krula a skóroval. V 71. min premenil pokutový kop za hru rukou v šestnástke Óscar Cardozo. "Museli sme si rýchlo zvyknúť na odlišný štýl hry Newcastlu, ktorý je oveľa agresívnejší než náš. Myslím si, že sa každý z nás zachoval správne po inkasovanom góle. Dobre sme zareagovali na nepriaznivý priebeh v úvode a teraz sme vo výhodnej pozícii," povedal stredopoliar Benficy André Gomes pre UEFA.com. "Urobíme všetko pre to, aby sme sa dostali do semifinále. Najlepším možná cesta k úspechu je vnútiť súperovi našu hru," dodal André Gomes. Tréner "strák" Alan Pardew svojich zverencov pochválil za výkon v Lisabone. "Urobili sme veľa vecí tak, ako sme mali. Dostali sme sa do vedenia a najmä za stavu 1:1 sme súperovi robili problémy," povedal kouč Newcastlu United. "Nemôžem hráčov kritizovať, veľmi sa snažili. Okrem záverečnej štvrťhodiny prvého polčasu sme mali hru pod kontrolou," skonštatoval Pardew. 

Slovák Miroslav Stoch nebol priamym aktérom štvrtkového víťazstva Fenerbahce Istanbul nad Laziom Rím (2:0). Skóre sa v "krajine polmesiaca" menilo až v záverečnej štvrťhodine hry, o prvý gól sa postaral z penalty Kamerunčan Pierre Webó a v nadstavenom čase pečatil výsledok holandský ofenzívny univerzál Dirk Kuyt. Turkom výrazne pomohlo vylúčenie Ogenyiho Onaziho v úvode druhého polčasu, škótsky rozhodca Collum mu v 47. min po druhej žltej ukázal červenú kartu. 

Na White Hart Lane v Londýne diváci videli štyri góly, hráči Tottenhamu Hotspur dokázali v súboji s FC Bazilej "zmazať" dvojgólové manko a vybojovali remízu 2:2. V 30. min otvoril skóre Švajčiar Valentin Stocker a o štyri minúty neskôr pridal druhý presný zásah jeho krajan Alexander Frei. "Spurs" sa do hry o účasť v semifinále vrátili gólmi Togčana Emmanuela Adebayora a islandského reprezentanta Gylfiho Sigurdssona. 

Odvety štvrťfinále kontinentálneho pohára číslo dva sú na programe budúci štvrtok 11. apríla. 

Výsledky štvrtkových prvých stretnutí štvrťfinále futbalovej Európskej ligy UEFA 2012/2013 (odvety sú na programe vo štvrtok 11. apríla): 
FC Chelsea (Angl.) - Rubin Kazaň (Rus.) 3:1 (2:1) 
Góly: 16. a 70. F. Torres, 32. Moses - 41. Natcho (z pok. kopu), rozhodoval: Rocchi (Tal.) 

Tottenham Hotspur (Angl.) - FC Bazilej (Švaj.) 2:2 (1:2) 
Góly: 40. Adebayor, 58. Sigurdsson - 30. Stocker, 34. F. Frei, rozhodoval: Mažič (Srb.) 

Fenerbahce Istanbul (Tur.) - Lazio Rím (Tal.) 2:0 (0:0) 
Góly: 78. Webó (z pok. kopu), 90.+ Kuyt, ČK: 47. Onazi (Lazio) po druhej ŽK, rozhodoval: Collum (Škót.) 
Miroslav Stoch (Fenerbahce) nefiguroval v zápise o stretnutí 

Benfica Lisabon (Portug.) - Newcastle United (Angl.) 3:1 (1:1) 
Góly: 25. Rodrigo, 65. Lima, 71. Óscar Cardozo (z pok. kopu) - 12. P. D. Cissé, rozhodoval: Gautier (Fr.)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies