Štátne školy v New Yorku budú ponúkať vegánske menu

NETKY.SK • 5 Február 2022, 09:10 • 2 min
Štátne školy v New Yorku budú ponúkať vegánske menu

NEW YORK – Od piatku 4. februára bude v newyorských štátnych školách každý piatok vegánske obedové menu. Informuje o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Toto opatrenie zaviedol nový starosta New Yorku Eric Adams, ktorý dodržiava a podporuje stravovanie založené na potravinách rastlinného pôvodu. Starosta zlepšenie svojho zdravotného stavu pripisuje práve takémuto spôsobu stravovania. „V našich väzniciach, nemocniciach a - čo je najdôležitejšie - v školách by sme nemali živiť krízu v oblasti zdravotníctva, preto sa chceme vydať zdravším smerom,“ povedal v piatok Adams v rozhovore pre televíznu stanicu WNBC.

 

img

 

Od piatku 4. februára bude v newyorských štátnych školách obedové menu každý piatok vegánske. Oddelenie mestskej samosprávy pre oblasť vzdelávania však dodalo, že študenti budú mať možnosť požiadať aj o nevegetariánske jedlo. Takisto budú mať vždy k dispozícii mlieko, sendviče s arašidovým maslom a džemom, hummus (nátierku z cícera pochádzajúcu z oblasti Blízkeho východu) a praclíky.

 

img

 

Štátne školy v meste New York navštevuje približne 938 000 študentov. Tieto vzdelávacie inštitúcie majú od roku 2019 v ponuke pondelky bez mäsa. Bezmäsité piatky boli zavedené v apríli minulého roka. Niektoré školy ponúkali aj vegánske či vegetariánske jedlá. Adams, ktorý 22 rokov pôsobil v radoch newyorskej polície, podľa vlastných slov vymenil nezdravú stravu za stravovanie založené na potravinách rastlinného pôvodu, čo mu pomohlo prekonať ochorenie diabetes. O svojom stravovaní napísal aj knihu s názvom  Konečne zdravý  (Healthy at Last).

 

Možno vás zaujme: Milióny na záchranu Veľkej koralovej bariéry



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona