GAMING Epic Games a Lego spoja sily, aby vybudoval metaverzum

NETKY.SK • 16 Apríl 2022, 16:00 • 2 min
GAMING Epic Games a Lego spoja sily, aby vybudoval metaverzum

LEGO Group a Epic Games oznámili, že vstupujú do dlhodobého partnerstva. Ich primárnym cieľom je vytvoriť a formovať metavrzum, ktoré by bolo bezpečné a zábavné.

slovakia

left justify in out

Obe spoločnosti sa spoja, aby vytvorili pohlcujúci, kreatívne inšpiratívny a pútavý digitálny zážitok pre celú rodinu a najmä deti všetkých vekových kategórií.

 

Niels B. Christiansen, generálny riaditeľ spoločnosti LEGO Group, povedal: „Deti sa tešia z hrania v digitálnom a fyzickom svete a plynule sa medzi nimi pohybujú. Veríme, že majú obrovský potenciál rozvíjať celoživotné zručnosti, ako je kreativita, spolupráca a komunikácia prostredníctvom digitálnych skúseností. Máme však zodpovednosť za to, aby boli bezpečné, inšpirujúce a prospešné pre všetkých. Rovnako ako po generácie chránime práva detí na bezpečné fyzické hranie, sme odhodlaní urobiť to isté pre digitálne hranie. Tešíme sa na spoluprácu s Epic Games pri formovaní tejto vzrušujúcej a hravej budúcnosti.“

 

 

Tim Sweeney, generálny riaditeľ a zakladateľ spoločnosti Epic Games, povedal: „Skupina LEGO podnecuje predstavivosť detí a dospelých prostredníctvom tvorivej hry už takmer storočie a sme nadšení, že sa môžeme spojiť, aby sme vytvorili priestor v metaverze, ktorý je zábavný, hravý a vyrobený pre deti a rodiny.”

 

Metaverzum (angl. Metaverse), definuje Oxfordský slovník ako: „Priestor virtuálnej reality, v ktorom môžu používatelia interagovať s počítačom generovaným prostredím a inými používateľmi.“

 

Ako sa metaverzum vyvíja, pretvára spôsob, akým sa ľudia stretávajú, hrajú, pracujú, učia sa a interagujú vo virtuálnom 3D svete. LEGO Group a Epic Games spoja svoje rozsiahle skúsenosti, aby zabezpečili, že táto ďalšia iterácia internetu bude od začiatku navrhnutá s ohľadom na blaho detí.

 

 

Epic Games má odborné znalosti v oblasti vytvárania kreatívnych nástrojov a pohlcujúcich svetov, ktoré sú otvorené a dostupné pre hráčov a vývojárov kdekoľvek. Je v popredí populárnej kultúry a vytvára zážitky, ktoré spájajú ľudí prostredníctvom hier, hudby a kreatívnej spolupráce. Epic sa tiež zaviazal umožniť vývojárom vytvárať online zážitky primerané veku a v roku 2020 získal SuperAwesome, spoločnosť, ktorá je priekopníkom technológie navrhnutej na poskytovanie bezpečných digitálnych kontaktov s deťmi mladšími ako 16 rokov.

 

Už 90 rokov LEGO Group inšpiruje generácie detí hrou prostredníctvom nekonečných tvorivých možností LEGO kociek, ktoré zostávajú jadrom jej podnikania. Spoločnosť je lídrom v definovaní bezpečných digitálnych zážitkov z hrania pre deti, vrátane vývoja štandardných pravidiel pre digitálnu bezpečnosť detí s UNICEF a spustenia prvej plne živej moderovanej sociálnej aplikácie pre deti v roku 2016.

 

Spoločnosti LEGO Group a Epic Games sa dohodli na princípoch, ktoré zabezpečia, že digitálne priestory, ktoré vyvíjajú, budú bezpečne poskytovať pútavé herné príležitosti.

 

Možno vás zaujme: GAMING Slúchadlá, ktoré zachránili hráčovi život, a to doslova!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies