Po Rusku prichádza s vážnym obvinením aj Severná Kórea!

NETKY.SK • 24 Júl 2022, 11:22 • 2 min
Po Rusku prichádza s vážnym obvinením aj Severná Kórea!

SOUL - Severná Kórea obvinila Spojené štáty, že na Ukrajine vyrábajú biologické zbrane.

slovakia

left justify in out

Severná Kórea tvrdí, že má informácie o tom, že Spojené štáty americké vyrábajú na Ukrajine biologické zbrane. S podobným tvrdením už v marci tohto roku prišlo Rusko, Organizácia Spojených národov však ruské podozrenia zmietla zo stola. 

 

Vysoká predstaviteľka OSN pre odzbrojenie Izumi Nakamicuová uviedla, že svetová organizácia „nemá poznatky o nijakom programe výroby biologických zbraní na Ukrajine."

 

Prečítajte si aj: Polícia reaguje na kauzu súvisiacu s ublížením na zdraví a nedovoleným ozbrojovaním

 

img

 

Kim Cong-un, prezident KĽDR, už vo februári vyhlásil, že základnou príčinou ukrajinskej krízy je politika Spojených štátov. Tento mesiac KĽDR oficiálne uznala dve samozvané proruské separatistické oblasti na východe Ukrajiny, čo podnietilo Kyjev prerušiť so Severnou Kóreou diplomatické styky.

 

„Washington v rozpore s medzinárodnými dohovormi zriadil v desiatkach štátov a území, vrátane Ukrajiny, množstvo biologických laboratórií", napísala v nedeľu oficiálna severokórejská tlačová agentúra KCNA. Odvolala sa pritom na údaje, ktoré podľa nej zistilo a objavilo Rusko.

Mohlo by vás zaujímať: Šéf európskej energetiky: Nie sme pripravení prežiť zimu bez ruského plynu!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies