Spotrebitelia v USA pre horiaci smartfón pripravujú hromadnú žalobu na Samsung

NETKY.SK • 19 Október 2016, 14:13 • 2 min
Spotrebitelia v USA pre horiaci smartfón pripravujú hromadnú žalobu na Samsung

NEW JERSEY - Samsung má v USA po škandále s telefónom Galaxy Note 7, ktorý sa prehrieval a horel, ďalší problém. Americkí spotrebitelia pripravujú hromadnú žalobu na koncern. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

V žalobe aktuálne zatiaľ nejde o riziko vznietenia telefónu. Traja spotrebitelia z amerických štátov Nevada, Kalifornia a Pennsylvánia sa sťažujú na to, že po prvom ohlásení programu zvolávania telefónov a začiatkom ich výmeny ubehli tri týždne. To znamená, že spotrebiteľom počas tohto času zostali potenciálne nebezpečné prístroje, zatiaľ čo naďalej museli platiť svoje telefónne paušály. Za to požadujú odškodnenie. Sťažnosť podaná na súde v New Jersey ešte len musí získať status hromadnej žaloby.

 

Samsung v USA predal približne 1 milión prístrojov modelu Galaxy Note 7. Spoločne s vymenenými telefónmi sa sťahovanie týka až 1,9 milióna smartfónov. Juhokórejský koncern chcel modelom Galaxy Note 7 konkurovať iPhonu 7 od Apple. Minulý týždeň sa ho rozhodol úplne stiahnuť z trhu. Dôvodom bolo, že horieť začali aj vymenené prístroje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies