VIDEO: Na bratislavskom Festivale života nigérijský pastor Enoch Adeboye povzbudil veriacich: "Svetlo je vo vás!"

NETKY.SK • 18 Apríl 2024, 11:15 • 2 min
VIDEO: Na bratislavskom Festivale života nigérijský pastor Enoch Adeboye povzbudil veriacich: "Svetlo je vo vás!"

Uplynulú nedeľu bolo naše hlavné mesto svedkom výnimočnej duchovnej udalosti. Festival života prilákal do vynovenej GoPass arény niekoľko tisíc účastníkov, ktorých nabitá atmosféra postavila na nohy, tancovalo sa, smialo aj plakalo...

slovakia

left justify in out

Energický osemdesiatnik Enoch Adeboye, ktorý vedie nigérisjký kresťanský zbor Redeemed Church of God verne už 43 rokov, prilákal do Bratislavy veriacich aj zvedavcov zo všetkých kútov Slovenska. Nebola to jeho prvá návšteva našej krajiny, a tak návštevníci vedeli, že opäť môžu očakávať výnimočné duchovné chvíle.

Festival, ktorého obdoba sa koná aj v ďalších svetových mestách a jeho pravidelným dejiskom je už celé desaťročia Londýn, má za cieľ vznietiť v kresťanoch aj neveriacich nový oheň, nádej, posilniť vzťah s Bohom, ale aj zažiť konkrétne uzdravenia či oslobodenia z rôznych duchovných a psychických útlakov.

Všetko to odštartovalo výbušnými gospelmi v podaní špičkovej bratislavskej kapely Rockstanders, ktorá si na kresťanskej scéne vydobýja stále väčší rešpekt a uznanie.

Potom nasledovali modlitby od slovenských aj kresťanských pastorov a hlavná kázeň prvej časti dňa, ktorú mal na starosti skúsený dlhoročný kazateľ Jaroslav Kríž, známy svojím dynamickým prejavom a slovom, ktoré mieri nekompromisne priamo k podstate.
Tento rok pastor povzbudil svojou rečou všetkých účastníkov, aby sa naučili pozerať na svoj život, schopnosti a možnosti z vyššej – Božej perspektívy.

V druhej, poobedňajšej časti nedeľňajšieho Festivalu života sa po ďalších skladbách v podaní Rockstanders prihovoril publiku pastor Adrián Šesták a po ňom aj manželka hlavného hosťa - energická Fole Adeboye. Všetkým pripomenula hneď prvé slová z Biblie, ktoré hovoria o tom, že na slovo Boha svet zaplnilo svetlo. A tak sa môže diať aj dnes – aj v týchto náročných a temných časoch môže každému človeku do jeho zdanlivo beznádejnej situácie zasvietiť so svojím večným svetlom Boh...

Hlavného rečníka uviedla skvelá černošská kapela zboru Redeemed Church of God, ktorá postavila na nohy, roztancovala a rozospievala celú sálu. Do tejto iskrivej atmosféry vstúpil pastor Enoch Adeboye, ktorý pokračoval v téme svojej manželky – dôležitosti Božieho svetla v našich životoch a súčasnom svete.

Jeho reč nebola dlhá, no o to údernejšia, naliehavejšia, plná múdrosti aj srdca, horiaceho pre Boha a pre ľudské duše na celom svete. Pastor niekoľkokrát zdôraznil, že vidí na Slovensku nádej veľkého duchovného vzbudenia, povzbudil všetkých, aby sa nevzdávali svojej viery, ale naopak, snažili sa ju – aj takýmito udalosťami a spoločnými stretnutiami posilňovať a rozohňovať.

Napokon udelil návštevníkom Festivalu života požehnanie do všetkých oblastí života a vyzval, aby nezabudli očakávať vi svojich životoch pod vedením Boha veľké veci, zázračné uzdravenia, zmeny, rast a pohyb vpred.

 

Kamera: Richard Takáč

Moderátor: Natália Straková

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Milada Uličná
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies